Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Létezik, hogy 3 éves lányom...

Létezik, hogy 3 éves lányom még nem érett a szobatisztaságra?

Figyelt kérdés

2 éves kora óta próbálkozunk a bölcsivel karöltve, de nem ment.

Mióta ilyen jó idő van, kb. 2 hónpja, a lányom kérésére bugyi van.

Éjjelre sem engedi, és nem pisil be, eddig a 2 hó alatt 3 baleset volt éjjel.

Viszont nappal egyáltalán nem szól, hiába minden szép szó, dicséret, taps, jutalom, nem szól..a bölcsiben sem, és sehol sem.

Szeptemberben menne oviba, már kedzek nagyon ideges lenni, és igazából aggódom is, hisz 3 évesen már kéne vmi jelét mutatnia, hogy érzi, hogy jön vmi, nem?

Sián játszik tovább ha bekakil a bugyiba, a pisinél meg akkor szól, mikor már kifolyt teljesen...

Amúgy nincs benne semmi ellenállás, ha mondom, hogy menjünk a wc-re, vagy bilire, jön, és pisil is, néha már kakit is sikerült a 2 hónap alatt, de ennyi..nem volt áttörés...

sztetek el kéne vigyem orvoshoz??

Auguszus végén tölti a 3 évét...

köszi

2013. aug. 11. 13:26
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Azoknak írom, akik hasonló cipőben vannak:

Már tisztára kivoltam, hogy mi legyen ezzel az ovidologgal, mert megmondták, hogy nem veszik be. Igenám, de ezt az igazgatónő mondta...gondoltam egy nagyot, és bementem a leendő óvónőhöz, és tök őszintén elmondtam neki, hogy mi van. Erre ő is tök őszintén azt mondta, hogy nagyon nem örül, DE!!! adjunk egy esélyt, hátha az új környezet, és a jópofa wc-k, meg a többi gyerek megozza a kívánt hatást pár hét alatt...

Tehát beveszi, vinni kell sok-sok pótruhát, meg zacsit a koszosnak, és segít nekünk..hát bakker majdnem a vállára borultam örömömben...szóval így vagyunk...szorítsatok, hátha addig közben mégis vmi csoda történik...olyan jó lenne...:-))

Mindenesetre azt tanácsolom mindekinek, hogy érdemes őszintének lenni ezek szerint, és akkor talán megértő fülekre talál az ember...én azt is elmondtam, hogy visszavennék a bölcsibe, de nem szeretném, mert 3 évesen beteszik az 1-2 évesek közé, és félek, hogy visszafejlődik...

2013. aug. 15. 13:54
 12/13 anonim ***** válasza:
Az én kislányom is nehéz eset volt. Ovi előtt én is őszintén elmondtam az óvónéninknek hogy nem szobatiszta. A válasza az volt hogy itt majd az lesz. Egy idegennek nem fog olyan könnyen nemet mondani mint nekünk otthon , akik nap mint nap ezzel nyaggatjuk. A pisi kérdés még ovi előtt megoldódott. Egy üzletben elkezdett sírni hogy nagyon kell pisilni, mivel ismertem az üzletvezetőt megkérdeztem hogy elbújhatnánk e ,amíg feladok rá egy pelust. Ő azt mondta , ugyan ne viccelj, nyugodtan használjátok a wc-t. Megkérdeztem a kislányomat ráül e a wc-re és hajlandó bele pisilni? Annyira kellett neki hogy igent mondott és azóta csak oda pisil. Még akkor este megbeszéltem vele hogy akkor éjjelre sem kellene pelus, és azóta nincs is. Elkezdődött az ovi márciusban , de a kaki még mindig a pelusba ment. Nem kellett ráadnom, csak akkor amikor kellett kakilni , amikor végzett vehettem le róla. Elment a nyár nagy része és én már kétségbeestem hogy hogy fogok odaállni az óvónők elé hogy a 3,5 éves gyerek még mindig nem hajlandó wc-be kakilni. Mindent kitaláltam már, volt hogy 2,5 órát meséltem neki a wc-ben, csak próbálja meg, példálóztam a kis barátnőivel, stb. Aztán az utolsó ötletem az volt hogy ajándékot tett be a wc-be a Klotyó manó, aki kikötötte hogy csak akkor lehet kibontani az ajándékot ha belekakil a wc-be. Győzött a kíváncsiság! Két napig nézegette a becsomagolt ajándékot, aztán szólt hogy elmegy pisilni, mondtam rendben, kicsit tovább időzött és már mentem volna be megnézni hogy mit csinál amikor kiabált hogy Anya végre sikerült belekakilnom a Wc-be! Nem is fájt! Annyira boldogok voltunk! Azóta mindenhol megy a dolog, a strandon, a nagyszülőknél, bárhol.Nem hittem volna hogy ovi kezdés előtt 3 héttel fog megtörténni. Mint utóbb kiderült , ő attól félt hogy fájni fog. Én úgy halottam hogy 4 éves korig belefér hogy nem szobatiszta, utána már érdemes szakember segítségét kérni. De ezek után azt mondom ne keseredj el , annyira hirtelen történik a változás hogy nem is gondolnánk.
2013. aug. 19. 16:37
 13/13 A kérdező kommentje:
köszi..:-)
2013. aug. 21. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!