Most kezdtük el 2 evesemmel a bilire szoktatast, ez a 3. Nap, de még egy csepp sem ment oda ahova kellett volna! Ez így normális?
hát én 2 évesen levettem a pelust elő a bilit és mondtam h ezentúl ebbe kell pisilni (elfogyott a pelus a nagy karácsonyi kavarodásban :-)))
aznap már minden a bilibe ment és azóta is :-)
2 hónapra rá éjszakára is szobatiszta lett
most ha éjjel kell neki, akkor ott a bili az ágyikó mellet felkel és pisil, majd visszafekszik - olyan halkan h nem ébredek fel rá :-)
ja a kicsim még nem beszél és ö a 3ik gyerek :-)
szerintem még várj vele lehet, nem érett meg rá
hagyd elől a bilit és néha kérdezz rá nem nem akar e oda pisilni úgy mint a nagyok
Gyermekorvosok,gyermekpszichológusok,saját,és környezetem tapasztalatai alapján,ha megérik rá,néhány nap alatt sikerülni fog,ha nem mutat hajlandóságot,a fejedre is állhatsz,nem fog a bilibe pisilni:)
Én is próbálkoztam 2 évesen,de falakba ütköztem.Olyannyira,hogy dührohamot kapott,ha csak meglátta a bilit.Hagytam.Most nyár elején újra próbálkoztam,még mindig semmi.Kétségbe estem,hogy mi lesz így velünk,nem kezdheti el szeptemberben az ovit.Aztán mikor feladtam minden reményem,és legyintettem,hogy lesz,ami lesz,két nap alatt lett szobatiszta.Korábban több anyukától hallottam ugyanezt,nem akartam elhinni,de tényleg.Újabb két nap után éjszaka sem volt hajlandó felvenni a pelust,és egész jó arányban száraz az ágya reggel.Amíg ő nem jelzi,és a legkisebb jelét sem mutatja,hogy hajlandó lenne egyáltalán ráülni,addig nem érett rá.Én a helyedben hagynám,van még időtök rá.
100%-ig egyetértek a 2.válaszolóval! A lányommal is hasonló volt a helyzet.
Én is már 2éves kora körül elkezdtem bilire ültetni,nem sok sikerrel. Főleg az én gyerekem már "1évesen szobatiszta volt" kijelentések miatt. Mindent elkövettem hasztalan! Elücsörgött ő rajta,de bele nem produkált. Amikor nem volt rajta pelus,oda végezte a dolgát ahol éppen volt pisit kakát mindent. Nem szólt soha,nem is zavarta. Aztán meguntam és visszaadtam a pelenkát.
Totál kétségbe voltam esve mert már 3éves volt(márciusban),és még mindig semmi! Aztán 1ónappal később láss csodát teljesen magától elkezdett bilire ülni és bele is produkált.:))) Úgy lett szobatiszta napok leforgás alatt hogy egyszer sem volt "baleset",2hét múlva már éjszakára sem adtam rá pelenkát,bár már előtte is mindig száraz volt reggelre!:D
Azóta sem pisilt be egyszer sem,és felébred éjjel is ha pisilnie kell.
Nem érett még rá. Kislányom 2 évesen ugyanazt csinálta mint a fiad. Nem is erőltettem, visszaadtam rá a pelust.
2,5 évesen most januárba, 2-3 nap alatt szobatiszta lett, múlt hét szerda óta nem kap a délutáni alváshoz sem pelenkát.
Rakd vissza rá még a pelust, mert még nem érett rá, ne siettesd.
1# vok
minden gyerek mások érik meg rá van aki 1,5 évesen már van aki 3 évesen sem
a nagylányommal én is küzdöttem anno még 4 évesen is bepisilt nappal,
éjjelre előbb lett szobatiszta mint nappal :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!