2 és fél éves kisfiam szólt, hogy pisilnie kell, de sehogy sem ment neki, könyörgött, hogy adjuk rá vissza a pelenkát és abba sikerült. Mi lehet a baj?
Kisfiam most 25 hónapos. Mi már 5 hete ezt játsszuk. :( Bár mindig szól, ha pisilnie kell, de rögtön könyörög is a pelusért. Hiába mondok neki bármit, egyszerűen csak a pelusba hajlandó pisilni. A védőnőnk semmi érdemlegeset nem mondott, csak annyit, hogy ne erőltessük. Na de valahogyan csak meg kell tanulniuk a szobatisztaságot, nem hagyhatjuk rájuk. Azt értem, hogy erőszakoskodni nem lehet, de csak van arany középút. :O
Kérlek ha esetleg sikerül valahogyan rávenned a gyerkőcöt, oszd meg velem is a trükköt, én is így teszek! :)
Nálunk is hasonló.Szeptember végén lesz 3 éves a kisfiam és az utóbbi időben ügyesen bilizett, de csak ha pucér popsival rohangált.Pisi-kaki mind abba ment.Bölcsiben is lelkesen használta a wc-t, bár voltak balesetek.
Viszont ha akár egy alsónadrág is van rajta máris simán bepisil/bekakil, neki az felér egy pelussal.Mostanában meg ha van rajta ruha ha nincs akkor is vagy a földre pisil vagy addig ír, hogy "pelenta,pelenta" míg vagy nem tudja már visszatartani és ahol van ott pisil vagy nem kap egy pelust.Nem tudom mitől lehet ez.Már adu-i alvásnál is ritkán pisilt be, csak éjjelre kapott pelust...szeptember végétől ovis lenne, szóval aggódok.Ráadásul aug közepén születik meg a kisöccse is, amiatt is bennem van a félsz...pedig a 7 éves bátyját utánozza mindenben, hetekig inkább a wc-re ment mert a tsó is odamegy.Most meg...egyszerűen nem értem:( Egy percig se erőltetük, magától kezdett bilizni, olyan kis ügyes volt már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!