Hogyan lehet észre venni egy olyan gyereknél aki nem beszél hogy pisilni akar?
Szia,
Megkérdezhetem, hogy valami betegségből kifolyólag nem beszél vagy csak, késik a beszédfejlődése? Csak amiatt, mert ha betegségből akkor összefüggésben lehet azzal, hogy 3 évesen ennyire nincs "kedve" még bilizni. Amúgy elkésve nem vagytok még. Szerintem egyszerűen, ne pelust adj rá nappal, hanem bugyit, bili a szoba közepére :) és napjába többször kérdezdgesd, kell-e pisilni. Az én fiam már beszél elég sok mindent, itthon szól, hogy Anya, pisi, anya kakai, de van úgy, hogy fogja magát és ráül a bilire és pisil. Viszont a bölcsibe a gondozónénikkel nem kommunikál :) semmit, ott úgy jelzi, hogy odaáll melléjük és toporog, vagy csak fogdossa a kukiját :D.
Vannak jelek, amiket már a pár napos csecsemő is mutat pisilés/kakilás előtt. Hirtelen lemered, elgondolkozik, abbahagyja amit épp csinál, koncentrál valamire, esetleg csücsörít, nagyobb gyerek lemászik a szülő öléből, alvás közben nyugtalan lesz, megébred és nem tud visszaaludni. Meg a megérzés.
Két hónapos kora óta pisiltetem/kakiltatom a lányomat, kisebb-nagyobb hullámvölgyekkel tarkítva ugyan, de teljesen jól működik.
Szerintem 3 évesen már réges-régen nem kellene pelenkában párolni a lányodat. Vedd le róla a pelust, számíts pár hét balesetes időszakra és figyeld, hangolódj rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!