Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » A WC-használat utáni önálló...

A WC-használat utáni önálló popsitörlést gyermekednél annak hány éves korára érted el?

Figyelt kérdés
2013. jún. 28. 08:56
 1/7 anonim ***** válasza:

Az ikreim 3,5 évesen kezdték az ovit, és addigra maguknak törölték. A mi ovinkban ez elvárás volt. Egy novemberi szülőin külön megemlítették, hogy néhány gyereknek ez nem megy, és tanítsák meg a szülők otthon. (tudom, hogy sokaknak ez furcsa lesz, és nem is hiszik majd el.)

A lányok 2,3 hónaposan lettek szobatiszták, és körülbelül 3 éves koruktól kezdve hagytam, hogy maguknak töröljék. Persze eleinte ellenőriztem, de nagyon hamar belejöttek. Még soha semmilyen fertőzésük nem lett emiatt. Nem hátulról közelítik meg a popsit, hanem oldalról, szóval elérik.

2013. jún. 28. 09:33
 2/7 anonim ***** válasza:
fiaim 3 éves korba.
2013. jún. 28. 09:38
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor nagyon le vagyunk maradva...:D
2013. júl. 1. 07:29
 4/7 anonim ***** válasza:
3 évesen.
2013. júl. 1. 09:13
 5/7 infomoly válasza:
Attól függ. Az én fiam 4,5 éves és még én törlöm neki. Nálunk az oviban is segítenek, mert látják, hogy van, akinek még nem ér oda a keze... A fiam is próbálkozott már, de nem nagyon éri el. Pl. most annak örülök, hogy magától is lehúzza a wc-t nem nekem kell. Eddig nem érdekelte a dolog...
2013. júl. 2. 10:21
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Azt kéne sokaknak megérteni, hogy nincs olyan, hogy valaki "le van maradva". Minden embernek megvan a saját fejlődési tempója, amiben megzavarni nem szabad. Sem a halogatás, sem a siettetés nem egészséges, később komoly személyiségbeli problémákhoz vezethet.

Persze vannak az adott társadalomban elfogadott konvenciók. Ha mondjuk az egyébként egészségesen fejlődő gyerek nyolc éves korában még nem tudja egyedül kitörölni a fenekét, az már nem "normális".

2013. júl. 2. 12:10
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az újabb hozzászólásokat. Én a 3 éves korra rácsodálkoztam. Mi akkor még szinte pelenkásak voltunk.:)

Most lesz 6 éves a fiam, és gondoltam egy kicsit felgyorsítom a folyamatot, hiszen ősszel iskolás lesz, addigra el kéne érnünk egy elfogadható szintet.

Látom rajta is már az "akarást", úgyhogy remélem megoldjuk ezt is.

2013. júl. 3. 06:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!