Bilizés! Miért csinálja ezt?
Figyelt kérdés
Jó pár hete bilizünk a kisfiammal.Eddig nem izgatta hogy ha befolyt, ugyan úgy játszott tovább. Elértem azt, hogy akkor fut a bilihez ha épp pisil, vagy már bepisilt.
Tegnap óta meg, ha felkel a biliről s nincs pisi, hisztizik, tépkedi a bugyiját. Ma meg egyfolytában a bilin akar ülni... Nem értem...
Szerintetek miért csinálja ezt???
2012. júl. 12. 11:01
1/5 anonim válasza:
"Elértem azt, hogy ..."
Mivel érted el?
Lehet, hogy fél, hogy mi lesz, ha nem sikerül, vagy épp hogy "teljesíteni akar"...
Amúgy mennyi idős? Beszélni még nem tud? Lehet, hogy korai ez az egész még neki.
2/5 A kérdező kommentje:
Úgy értettem, (le is irtam), hogy nem érdekelte a dolog, nem izgatta ha pisis a ruhája stb....
2 éves, tudja mit miért kell csinálni, beszélni már több mindent beszél...
2012. júl. 12. 11:32
3/5 anonim válasza:
Szerintem is vagy meg akar felelni,vagy attól fél,hogy becsurog és ez rossz érzést vált ki belőle,csípi,vagy egyszerűen csak kellemetlen.Próbáltad azt,hogy mondjuk negyed óránként te viszed el pisilni és nem várod meg míg bepisil.Én így csináltam és így nagyon gyorsan megtanulta,hogy mi a cél ezzel,ill. nem volt sikertelenségünk sem.Mindig nagyon megdícsértem,ha pisilt.Amúgy pici még a fiad,ha látod,hogy lelkileg megviseli,akkor tedd félre pár hétre a bili témát,ill. csak nagyon finoman,rengeteg puszival és szeretettel próbáld rávezetni.Sok szerencsét hozzá!
4/5 A kérdező kommentje:
Dehogy nem próbálom pisiltetni, 20 perc-fél óránként csücsülünk rá. Ha van pisi, akkor nagyon örülünk, megtapsolja mindenki, s segít kiönteni. Egyáltalán nem kényszer, ha nem akar ráülni, nem erőltetem, ezért nem értem miért csinálja ezt
2012. júl. 12. 13:01
5/5 anonim válasza:
Szia,előző vagyok.Akkor fogalmam nincs miért csinálja,amúgy minden gyerek másként reagál.A nagyobbik lányomnál semmi gond nem volt,két és fél évesen kezdtem el leszoktatni és egy hét alatt teljesen szobatiszta lett,éjszakára is.A picivel 21 hónaposan kezdtem a bilire szoktatást,mert állandóan ráült,ha mi pisiltünk már hozta a bilit és ő is ráült,tehát érdeklődött iránta.Egy hónap múlva nappalra teljesen és biztosan szobatiszta lett,de csak a pisi terén.Még két hónapig bekakilt minden egyes nap,elbújt a virágok mögé,vagy a sarokba.Nehéz időszak volt,de túl vagyunk rajta.Egyszer csak a kaka is a bilibe ment és innentől semmi gond nem volt.Augusztusba lesz három éves,de éjszakára még pelenka kell,tudom ez az én hibám,mert este tejet kap és rengeteget iszik napközben is.Kitartást neked,meglátod lassan minden helyre áll és gyönyörűen fog menni kisfiadnak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!