A mosható pelenkák egyenesen megy bele a kaki?

Létezik kakifogó lap, ami nem wc-be, hanem a kukába dobható, mert a wc-t eldugítja, hiába van ráírva, hogy lehúzható.
Nem minden baba tűri, mert elvész a tényleges természetes textil érzetből, illetve nem minden kaki "marad rajta", de akkor se full kakisan kerül a mosógépbe.
A kakit le szokás "csapatni" vízzel vagy "levakarjak" viccen kívül régi bankkártyával/pontgyűjtő kártyával. ;) Vödörbe vagy közvetlenül a wc-be.
Igen, undi, de megszokható.

Igen. Ha figyelsz, mikor kakil a gyerek és az előtt kicseréled, hogy ráülne, simán belegurul a wc-be. Ha jól beledolgozza, az az picit necces, azt ki kell mosni.
Aztán este a napi adagot át mosni vagy egy 15 perces programon vagy kézzel átöblíteni.
3 naponta meg 60°c

A kakit általában kidobtam a vécébe, mielőtt a mosógépbe dobtam volna. Vagy amikor még nem volt olyan állagú, akkor amit lehetett, beleöntöttem a vécébe, a többit csap alatt átöblítettem. Kb mint amikor simán kifolyik a pelusból a bodyra a cucc, azt sem dobja senki (gondolom) egyből a mosógépbe, először átöblíti azért meleg vízzel.
Nekem nem volt undibb, mint a gyerek fenekéről letörölni a dzsuvát, kb egy szinten van.
De amúgy van kakifogó, de az -szerintem- kicsit céltalan, mert hálós szerkezetű, a nagyon folyékony cucc ugyanúgy keresztülmegy rajta, a formázott anyag meg anélkül is kigurítható a pelusból a vécébe, szóval marginális segítség volt csak nekem, nem is használtam túl gyakran.

6
És neked van fogalmad róla hogy engem hogy megterhelne ha szaros pelenkát kellene mosnom mint a 80-s években?
Mikor az ember hulla fáradt?
Indítsanak eggyel kevesebb repülőt vagy eggyel kevesebb elektromos autót és az én eldobott pelenkáim már nem is olyan megterhelő.
Én kicsiben, mossam a szaros pelenkát, az ipar meg tömegesen termeli a szemetet.
#7 azért ha mindenki így gondolkozik akkor az már baj. Oké, a pelenka ott van. De gondolom neked is minden hónapban 1 csomag betét elmegy. Az is majdnem ugyan az, plusz ha még tisztasági betétet is használsz, akkor nem elég 1 repülő. Plusz gondolom nem kézzel mosod, és a bodykat de dobod ki, amiket teleküld a gyerek.
Szerintem én is ilyeneket fogok használni majd, amivel lehet nem fogom mérgezni a bolygót.
Ha a nagyanyáink/anyánk megbírták, megbírod te is.

Aki meg nem ért, hozzá, mi a fészkes fenének jön ide böfögni, hogy na majd ő biztos nem... A kérdés az volt, hogy a kaki egyenesen a pelenkára megy-e, senkit nem érdekelnek a meglátásaid egész más témában.
Masnis Szabó Nóra videóit ajánlom tiktokon, én 2.5 évig nyomtam végig, és nem volt vészes. Ha lesz második, nála is ezt fogom használni.

Kakifogó papír, csak figyelj, hogy tényleg papír legyen. Sajnos sok olyan is van, amit korábban említettek, nem papírból hanem viszkózból van. (A viszkóz is cellulóz, és lebomlik, csak sokkal lassabban) Az én időmben még volt a POPOLINI-nek valódi papír betétje, illetve dm-ben is lehetett kapni papír babamosdató kendőt. (nem a popsitörlőt, az viszkóz jó esetben, rossz esetben poliészter) Olyan vastagabb konyhai törlőkendőre hasonlító dolog volt. Baby Washlappen volt ráírva.
De kapható pamut vagy bambusz szálból készült vékony fátyol is (monapel, csimota, popolini) ami szintén lebomlik, bár nem 1 óra alatt megy szét, mint a papír.
Ha normális WC lefolyásotok van, akkor nem fog eldugulni, sajnos társasházakban előfordul, hogy tul vékonyak és sok kanyarral szereltek a csatorna csövek, na ott okozhat gondot. Én 3 gyereket mosiztam, mindig a WC-be dobtam, sosem volt gond, Igaz családi házban lakunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!