Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Miért tiltakozik a szoba...

Miért tiltakozik a szoba tisztaság ellen?

Figyelt kérdés

Kislányom 2 hónap híján 3 éves mindenben teljesen ügyes okos egyetlen nehézség vele jelenleg hogy abszolút nem akar szobatiszta lenni. Egész nyáron próbálkoztunk aminek az lett a vége hogy visszakérte a pelenkat sírva, én meg nem akartam erőltetni így hát visszaadtam.

Ha nincs pelus rajta inkább visszatart mindent akar 8 órán keresztül is. A legnagyobb haladás az volt mikor érezte hogy kell szólt is de bilire nem volt hajlandó ülni se WC-re a világ minden kincséért sem, pelusba pisilt/kakilt és aztán vissza bugyi. De ez is max néhány nap volt és csak itthon. Azóta már bugyit se akar felvenni. Következetesen kéri a pelust.

Bolcsibe jár ahol kb minden gyerek szobatiszta többe kevésbé így lát más gyerekeket is. De így se hajlandó ott se hajlandó ráulni se a WC-re. :(

Teljesen elvagyok keseredve hogy a majdnem 3 éves gyerekem meg pelenkas, úgy érzem ez az én kudarcokom, valamit elrontottam. Ötletem sincs mitől lehet ez nála. Mostmár maga a téma is ellenállást vált ki belőle, pedig én igazán nem akartam erőltetni a dolgot. :(

Mit tudnék tenni? Tapasztalt ilyet valaki?

szept. 15. 08:47
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Vársz, ennyit tudsz tenni.

Az enyém nyáron töltötte a hármat, pár nappal a szülinapja előtt volt egyáltalán hajlandó bilibe pisilni, azóta majdnem teljesen szobatiszta lett. Őt sem érdekelte, hogy a bölcsiben kb már csak ő volt pelenkás, a fejemre is állhattam, aztán nagyjából egyik napról a másikra vevő lett a dologra.

Nálunk az idő is szorított, mert most kezdte az ovit, ha jól értem, ti ebből a szempontból “ráértek”.

szept. 15. 09:12
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A fiam májusban töltötte a 2 évet, hallani se akar se a biliről, se a wc-ről. Ő is inkább visszatartja.

Rá se ül. Egyszerűen nem hajlandó rá.

Pedig mindig látott minket is, elöl van a bili is régóta. Bölcsibe jár, ott vannak, akik már próbálkoznak. De semmi. Egyszerűen ha nincs rajta pelenka, visszatartja. Ha már nagyon nem bírja, akkor meg bepisil.

Én várok. Mást egyelőre nem tudok, erőltetni nem akarom.

szept. 15. 09:17
 3/5 anonim ***** válasza:

Enyém is 3 lesz, most kezdjük majd az ovit, nyár elején itthon, udvaron pelus nélkül volt, gondoltam a szabadság érzés majd meghozza, hogy jobb pelus nélkül. De nem, vagy nem érdekelte, vagy tiltakozott, legfeljebb az udvaron pisilt. Aztán inkább visszaraktam.

Nincs egy hónapja, hogy egyszer csak levette magától és ment a bilire. Egy hete már alváshoz se kéri.

Biztos most ért meg rá, vagy nem tudom, az egész nyarunk ráment, hogy legyen - ne legyen pelus..

szept. 15. 09:22
 4/5 anonim ***** válasza:
66%

Ez az eroltetesnek az eredmenye.

Nem eroltettek, 3 ev 4 honaposan lett szobatiszta. Vartam, ahelyett, hogy tonkretettek volna lelkileg.

szept. 15. 09:23
 5/5 anonim ***** válasza:
39%

Elfelejtesz pelust venni.

Aztan keresitek nagy erovel hatha van meg otthon. Aztan elfelejtesz a boltba menni miatta. Ha elmesz elfelejtesz venni.

Vagy varsz addig amig magatol el nem hagyja. Lehet lesz 5 ebes is...

szept. 15. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!