Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Van rá esély, hogy ovira...

Van rá esély, hogy ovira szobatiszta legyen?

Figyelt kérdés

Kisfiam holnap 3 éves, szeptemberben megy oviba.

Ha ráültetik a kis wcre a bölcsiben, akkor belepisil. Itthon ha szólok neki, hogy üljön bilire, akkor ráül, belepisil, neki egy móka.

A napokban próbáltam, hogy levettem róla és csak alsógatya volt rajta, nem hogy nem szól, hogy kell, de nem is zavarta, vígan elvolt a pisis gatyában. Úgy vettem észre, hogy bepisilt, hogy véletlenül beleléptem az előszobában.

Teljesen kétségbe vagyok esve, szeptemberben ovi, ott meg nem fogják ráadni.

Már csak azért is kétségbeejtő, mert sokszor pisil keveset, tehát ott majd 10-15 percenként be fog pisilni?

Annyi ruha és mosószer nincs a világon amivel ezt bírni lehet... És mivel nem is zavarja, ki tudja mikor veszik észre...

Kivagyok teljesen. Van két nagyobb gyerekem, náluk tök sima volt minden, ők szóltak már 2 és fél évesen is ha pisilni kellett, ovira mindkettő szobatiszta volt nappalra és éjszakára is.

Van valami tanácsotok vagy tippetek, hogy mit csináljak?

2024. jún. 15. 14:34
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
*Levettem róla a pelust, bocsánat már fogalmazni sem tudok.
2024. jún. 15. 14:35
 2/12 anonim ***** válasza:
64%
Semmit. Majd, ha megérik rá agyilag és hormonálisan akkor szól.
2024. jún. 15. 14:50
 3/12 anonim ***** válasza:
73%
Semmit. Ne erőltesd, akkor add rá a bugyit / vedd le róla a pelenkát, amikor már magától szól. Addig fölösleges, csak takarítási feladatot adsz magadnak, őt (és magadat is) meg frusztrálod. Szeptemberig még több mint két hónap van, az rengeteg idő ekkora korban.
2024. jún. 15. 15:13
 4/12 anonim ***** válasza:
47%
Lányom nem lett szobatiszta oviig, úgyhogy nem engedték, hogy menjen, kaptunk két hónap haladékot, utána már ment neki.
2024. jún. 15. 15:27
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha még sokszor pisil keveset, akkor fizikailag még nem érett a szobatisztaságra.
2024. jún. 15. 15:47
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

A kisebb fiam júliusi. Neki június végén levettem a pelust, kb 1 hét múlva kezdett ráérezni, csökkent a bepisilések száma, 2 hét múlva már majdnem teljesen szobatiszta lett, de utazásokhoz kellett még neki a pelus. Szeptemberre már akkor sem kellett. - sok helyen írják ezt a 2 hetet, hogy a legtöbb gyereknek ennyi idő kell. Szeptember 3.hetén kezdett, de október végéig csak az oviban még napi szinten volt baleset - (szólt, de nagyon az utolsó pillanatban.) Október végétől lett jó, azóta ott sem volt baleset. Szerencsére nálunk végtelenül türelmes óvónénik vannak, csak sok váltóruhát kértek.

Amúgy én ezt nagyon megbántam, hogy így szobatisztult, ha visszamehetnék az időben, inkább halasztanám az ovit, de ezt így borzalmasan erőltetettnek éreztem. [Szemben a másik fiam pl amint megért rá (szerencsére pont ovi előtt, az ovilátogatás utáni napon), egyik napról a másikra tette le, és nem is volt 1 baleset sem.]

Én azt tanácsolnám, ha muszáj beadnod, mert dolgozol, akkor tarts ki, rá fog érezni, ha nem muszáj, inkább várj vele.

2024. jún. 15. 15:49
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Amíg idegrendszerileg nem érett rá, a fejed tetejére is állhatsz. Amúgy addig még nagyon sok minden történhet. A lányom 2,5 évesen kezdte az ovit pelenkásan, év közben is rengeteget fejlődött, az oviban látta azokat a gyerekeket, akik már szobatiszták voltak és az óvónők vitték őt is vécére. Lényegében ott kezdődött nála a szobatisztaság.
2024. jún. 15. 15:51
 8/12 anonim ***** válasza:
Megpróbálhatod a mosipelust, abban jobban érzi, ha pisis, így könnyebb megtanulnia. Tetra+pul külsőkkel nem olyan drága (és elég nappal használni, az éjszakai szobatisztaság nem számít az ovinak). Lehet kérelmezni hogy a bölcsiben maradjon. Az ovi köteles felvenni, ha te szeretnéd, szobatisztaságtól függetlenül, de kellemetlen lehet neki, ha folyton bepisil, szóval ha egy mód van rá, ezt a megoldást nem erőltetném.
2024. jún. 15. 15:57
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Mindhárom fiúnk 1 nap alatt lett szobatiszta. Ha elég érett rá, akkor nem kell semmi tréning, hókuszpókusz. Szeptember messze van még. Legyetek sokat szabadban, érje sok inger. Ahogy az idegrendszere érik, a szobatisztaság is menni fog.
2024. jún. 15. 16:38
 10/12 A kérdező kommentje:
A Szakszolgálat nem engedte, hogy emiatt bölcsiben maradjon sajnos, mivel szellemileg meg fejlett, keresi a többi gyerek társaságát így ők nem látták indokoltnak :(
2024. jún. 15. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!