Valaki tud jó ötletet?
Sziasztok!
Nagyon elkeseredett vagyok. Tudom ehhez fejben kell megèrni, de a nagyobbik gyerekem (szeptemberben lesz 4 èves ès akkor kezdi az ovit) egyszerűen nem nagyon mutat hajlandósàgot a pelenka lerakásra. Annyit elèrtem, hogy már szól ha nagydolog volt, vagy ha pisilt a pelusba. Óránkènt másfèl óránkènt viszem szűkitőre (bilit nem szereti). Nèha sikerül úgy vinnem ès akkoe a nagydolog is a wcbe megy. Van mikor örül boldog hogy oda vègezte a kis-nagy dolgot. Nèha visít hogy nem akarja.
Mellette van egy 11hónapos kistesó, nem sokat segit a dolgon hogy ugye látja hogy őt pelusozom..
Viszont pozitivum ha kint vagyubk udvaron vagy sètàlunk akkor jelzi hogy pisilni kell. De csak kint. Bent sosem. Ha "idegenben" vagyunk vagy mamánál akkor is boldogan megy wcre.
Nyugtatgat vèdőnő gyerekorvos hogy ne stresszeljem túl idő kell neki de mivel nem szervi baj ès èrtekmes gyerek, majd hirtelen lesz áttörès.
Ha van köztetek hasinlóval küzdő anyuka, ez mennyire lehet hirtelen áttörèsszerű? Nem erőltetem ès nem akaratoskodom vele ezzel .
Fiam ugyan így kezdte. Az udvaron szólt, ottkinn imádott pisilni.
Mamánál ha volt, mama is levette a pelust, ott is szobatiszta volt. Bölcsiben is szólt, sokszor ott sem kapott pelust.
Otthon "szivatott" csak.
Meguntam. jött a nyár, egyszerűen nem adtam rá a pelust. Az első nap 14x bepisilt. Kimostam, felmostam, ennyi.
Viszont a 4.napra már csak 1 baleset jutott.
Fél-óránként elvittem, ráültettem a bilira, ha pisilt bele körbetapsoltam, ujjongtunk,apát felhívtuk. ha nem a bilibe pisilt nem szidtam le, elmondtam hogy ez nem volt szép.
Így ő 2év 2 hónaposan elhagyta a pelust.
Lányom majdnem ugyan ez. Ő szeptemberi. 2.szülinapja elötti nyáron nem adtam rá pelust, had szellőzzön. Nem elvenni akartam, hanem tényleg csak szellőztetni úgymond. Annyira tetszett neki, 2 hét alatt szobatiszta lett.
Őt is fél-óránként cipeltem a bilire, itt is örömünneplés stb...
Èn toleràns vagyok, de azért egy 4 évesnél ez már túlzás.
Vele már értelmesen lehet beszélni, nem tartom normálisnak hogy pelenkázni kell.
Lehet kegyetldn, de én innentől nem adnék rá hipiszuper modern pelust, vissza az őskorba és tetra. Az csíp mint a fene, lehet jobban motiválná hogy wc-be intézze mint ezek a szárazon tartó csodák.
3 éves elmúlt, amikor alkalmas volt az időpont (2 hétig itthon voltunk), egyszerűen nem adtam rá pelenkát. Volt-e balhé? Hát hogyne! Első nap 8x pisilt be, másnap már csak 1x.
De mondjuk én tudtam, hogy már képes rá, csak egyszerűen kényelmes neki helyben pisilni mint kimenni a bilire. A kakához viszont még 3 hónapig kapott pelust, azt mindig jelezte.
Nem hordtam X időnként bilire, ezt butaságnak tartom.
A kisbabák hordanak pelust nem működik?
4 évesen szerintem is durva, én nem adnám rá. 1 hétig tobbet mosnék de nyilván tudja mi a dörgés ha kint és máshol szól, csak otthon nem.
Esetleg mondd el neki hogy a kicsiknek kell pelus és vond be a kisebb pelenkázásba, valószínűleg pont akkor jött a kistesó amikor elhagyta volna, így kéri a figyelmedet.
Atmozgato gyakorlatok nem artanak amugy, azzal nem lesz “tulfejlesztve” vagy siettetve.
De ide biztos nem vinnem, ezek csak a penzre mennek. Nekunk az elejen alapbol csak havi egyszer kellet tornara jarni, tobbit itthon csinaltuk. Kesobb lett ebbol mar heti 1, de akkor mar indokolt volt.
Raadasul van lehetoseg allamilag is tornara amugy. Ha tenyleg akkora a baj az orvos szerint, utaljon be.
A fiam 3 elmúlt, mondtam lassan ovi, nincs pelus 1 óra alatt 5x pisilt be, majd onnantól semmi (hiszti volt egy kicsi, hogy kell a pelus) másnap ugyan ez, de nem adtam rá, alig volt utána már baleset.
Sajnos az éjszaka még pelusos és 5 elmúlt, látta orvos, nincs gond.
A fiam nagyon kényelmes volt hogy esti mese közbe mondta monst pisil a pelusba 4 éves volt, őt nem zavarja a pisi(kakival sosem volt gond ahogy nem volt pelus az ment a wc be.
Kisgyermek nevelő vagyok sok gyerek szobatisztaságáig jutottam el, nagyon sokan egyik napról a másikra hagyják el a pelust, és van 1-2 olyan mint a fiam, hogy nincs le kell venni, mert őket nem izgatja a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!