Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Nem stabilan szobatiszta...

Nem stabilan szobatiszta gyerekre elővigyázatosságból ráadott pelus esetén mire lehet számítani?

Figyelt kérdés

Arra az esetre gondolok, amikor otthon már viszonylag jól megy a szobatisztaság de gyakran pisil keveset, meg van amikor bemegy, tehát csak kb. 70-80 %-ában szól az eseteknek.

Na ilyenkor ha hosszabb útra megyünk, vagy utcára, vagy egyéb olyan helyre, ahol nem lehet pl. autóval megállni, vagy azonnal elszaladni valahova pisilni, mit tesztek?

Ilyenkor ha ráadjuk elővigyázatosságból a pelenkát, mire lehet számítani? Van esély, hogy szólni fog ugyanúgy, vagy simán belepisil a pelusba? Ha szól, és nem tudunk pl. megállni, mit mondtok neki? Pisilhet most nyugodtan a pelenkába? Vagy ilyenkor is mindent megtesztek, hogy sikerüljön megpisiltetni?

jún. 8. 09:04
 1/10 anonim ***** válasza:
85%

Ha tudtam hogy olyan helyre mentünk ahol pár óráig nincs lehetőség rá hogy elmenjen akkor megbeszéltük hogy a biztonság kedvéért lesz rajta pelus. Nagyon nagyon ritka volt az ilyen eset de megértette. Ha a pl hosszú autóútra megyünk akkor a bili ott van a csomagtartóban. Nem viszem be autópályán egyik mosdóba sem undorító.

Pl most volt nálunk városi rendezvény, toi-toi wc-k voltak, akkor is megbeszéltük hogy sok idő lenne hazajutni, kér-e pelust. Akkor is ráadtam.

Semmi zavart nem okoz nála

jún. 8. 09:08
 2/10 anonim ***** válasza:
87%

Bugyi pelus, amit ha tudunk megunk könnyebb lehúzni, úgy mint a fehérneműt(nem szeretem a bugyi pelust, lehet nektek ez az alap).

Na de az én fiam stabil szobatiszta ként is, ha pelust kapott simán belepisilt.

Estére nekünk még mindig kell pelus, és van hogy mese előtt ráadom,volt hogy mondta most pisil bele ez kb 4 évesen.

jún. 8. 10:01
 3/10 anonim ***** válasza:
67%

Mi pont most vagyunk/ voltunk ebben a fázisban.

Én következetes vagyok, és nem adok rá pelust. Bevállalom a baleseteket, és mindig viszek váltóruhát.

Egyébként mostanra már szinte nincsenek is balesetek. Napról napra tanulja/ rájön, hogy hogy működik ez a dolog, mikor kell szólni, indulni. És ezzel párhuzamosan ágytiszta is lett, szinte azonnal. Eleinte éjszakára még kapott pelust, de éjjel abban is felkeltett, hogy pisilnie kell, úgyhogy 1 hete már 1 db pelenkát sem adtam rá; se éjjelre, se nappalra. Májusban lett 2,5 éves a kisfiam.

jún. 8. 10:29
 4/10 anonim ***** válasza:
79%
Nem adtam vissza a pelenkát. Ha már elkezdte megtanulni, nem fordultunk vissza. Megszokásból ugyanúgy szó nélkül pisilt kakilt bele, mikor egy betegség megszakította a leszoktatást. Az utakra több öltözet váltóruhát és az autóba állandósult bilit vittünk. Az autópályát kivéve barhol félre álltunk és az ajtó mögé bújva leült bilizni. Azt az 1-3 percet, amíg valahol meg tudtunk állni, mindig kibírta és a bilibe ment minden.
jún. 8. 11:47
 5/10 anonim ***** válasza:
67%
Le se vettem ilyen fázisban. Semmi értelme. Onnantól viszont hogy levettük, soha nem került vissza. Se több órás autóútra, se repülőre. Nem volt baleset.
jún. 8. 12:00
 6/10 anonim ***** válasza:
77%
Nálunk alapból úgy volt egy ideig, hogy otthon nem volt rajta pelenka, mert megbízhatóan szólt már, de gyorsan el kellett jutni a biliig és így legalább a bedurvult pelenkakiütése is szépen gyógyult (előtte bőrgyógyász, ilyen-olyan kencékkel nem). Ha meg elmentünk otthonról, kapott. Buszon nehezen megvalósítható a pisilés. Ezeket előre megbeszéltük vele. Általában indulás előtt vagy ha volt rá lehetőség, akkor is pisiltettük, így többnyire a pelenkába nem pisilt bele. De ő ekkor éppen a nagyon önálló időszakát élte.
jún. 8. 12:14
 7/10 anonim ***** válasza:
39%
Arra, hogy nem szól és belepisil a pelenkába. Kisfiam majdnem 4 éves volt, mikor levettem róla a pelenkát, mert meguntam, hogy tud beszélni, mindent ért, vissza tudja tartani, de csak azért sem hajlandó szólni. Megmondtam neki, hogy ha nem szól, bepisil, akkor haza fogunk menni, akárhol is vagyunk. Nem szólt, bepisilt, hazamentünk. Volt ám hiszti, hogy ő nem akar hazamenni. Nagyon hamar megtanulta, hogy szóljon.
jún. 8. 12:43
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ez a fázis van, lehet nem jól csinálom, de én fokozatosan álltam át. Az elején csak délelőtt/délután volt pelus nélkül, aztán növeltem az időt, most gyakoroljuk, hogy már nappali alváshoz sem kap pelenkát, és nála ez így működik, mert nagyon elkedvetleníti a kudarc. Az alvások után egyből szalad pisilni, de ha nagyon kell neki, akkor nehezen bírja visszatartani. De napközben már sehova nem pelusban jön, van nálam mindig váltás ruha, ha gond lenne, de már ügyes. Az alvás még határeset, ott nem látom, hogy teljesen érett rá. Ha valamiért mondjuk 2-3 óráig kéne visszatartani, és nem lennék biztos benne, akkor adnék rá pelenkát.

De mondom, ez nálunk van így, nem biztos, hogy jó, de az én gyerekemnek a kudarc jobban elveszi a kedvét az egésztől, mintha egyik nap eggyel több pelenka fogyna.

jún. 8. 15:01
 9/10 anonim ***** válasza:
Bugyipelus, ugyanúgy szólt, én meg mondtam bírja ki egy kicsit, simán visszatartották, de ha mégsem sikerült volna, akkor sincs nagy baj. De vihetsz pàr váltás ruhát és tegyél eldobható pelenlázóalátetet a popójuk alá a kocsiban és ha baleset van átöltözteted és az ülés sem lesz pisis.
jún. 8. 18:26
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
A kislanyom, mivel sokat iszik, és eléggé hozzá volt szokva a folyamatos csurgatáshoz, az első 1-2 hétben kb. 10-20-30 percenkent szólt hogy pisi (volt is mindig). Ugyhogy en adtam ra pelenkat hosszabb útra, vagy pl. mikor ügyeket inteztunk, mert nem mindenhol lehetett megoldani, hogy átlag 20 percenkent futas a wc-re. Ilyenkor, mikor kellett neki, mindig megkerdezte, van-e rajta pelenka. Mondtam van, es akkor abba pisilt. Aztan amikor kialakult hogy hosszasabban vissza tudja tartani, min. 1-2 órát, akkor mar nem adtam rá. Nem volt visszaeses, kb. 3 hét alatt lett szobatiszta.
jún. 8. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!