Nem stabilan szobatiszta gyerekre elővigyázatosságból ráadott pelus esetén mire lehet számítani?
Arra az esetre gondolok, amikor otthon már viszonylag jól megy a szobatisztaság de gyakran pisil keveset, meg van amikor bemegy, tehát csak kb. 70-80 %-ában szól az eseteknek.
Na ilyenkor ha hosszabb útra megyünk, vagy utcára, vagy egyéb olyan helyre, ahol nem lehet pl. autóval megállni, vagy azonnal elszaladni valahova pisilni, mit tesztek?
Ilyenkor ha ráadjuk elővigyázatosságból a pelenkát, mire lehet számítani? Van esély, hogy szólni fog ugyanúgy, vagy simán belepisil a pelusba? Ha szól, és nem tudunk pl. megállni, mit mondtok neki? Pisilhet most nyugodtan a pelenkába? Vagy ilyenkor is mindent megtesztek, hogy sikerüljön megpisiltetni?
Ha tudtam hogy olyan helyre mentünk ahol pár óráig nincs lehetőség rá hogy elmenjen akkor megbeszéltük hogy a biztonság kedvéért lesz rajta pelus. Nagyon nagyon ritka volt az ilyen eset de megértette. Ha a pl hosszú autóútra megyünk akkor a bili ott van a csomagtartóban. Nem viszem be autópályán egyik mosdóba sem undorító.
Pl most volt nálunk városi rendezvény, toi-toi wc-k voltak, akkor is megbeszéltük hogy sok idő lenne hazajutni, kér-e pelust. Akkor is ráadtam.
Semmi zavart nem okoz nála
Bugyi pelus, amit ha tudunk megunk könnyebb lehúzni, úgy mint a fehérneműt(nem szeretem a bugyi pelust, lehet nektek ez az alap).
Na de az én fiam stabil szobatiszta ként is, ha pelust kapott simán belepisilt.
Estére nekünk még mindig kell pelus, és van hogy mese előtt ráadom,volt hogy mondta most pisil bele ez kb 4 évesen.
Mi pont most vagyunk/ voltunk ebben a fázisban.
Én következetes vagyok, és nem adok rá pelust. Bevállalom a baleseteket, és mindig viszek váltóruhát.
Egyébként mostanra már szinte nincsenek is balesetek. Napról napra tanulja/ rájön, hogy hogy működik ez a dolog, mikor kell szólni, indulni. És ezzel párhuzamosan ágytiszta is lett, szinte azonnal. Eleinte éjszakára még kapott pelust, de éjjel abban is felkeltett, hogy pisilnie kell, úgyhogy 1 hete már 1 db pelenkát sem adtam rá; se éjjelre, se nappalra. Májusban lett 2,5 éves a kisfiam.
Nálunk ez a fázis van, lehet nem jól csinálom, de én fokozatosan álltam át. Az elején csak délelőtt/délután volt pelus nélkül, aztán növeltem az időt, most gyakoroljuk, hogy már nappali alváshoz sem kap pelenkát, és nála ez így működik, mert nagyon elkedvetleníti a kudarc. Az alvások után egyből szalad pisilni, de ha nagyon kell neki, akkor nehezen bírja visszatartani. De napközben már sehova nem pelusban jön, van nálam mindig váltás ruha, ha gond lenne, de már ügyes. Az alvás még határeset, ott nem látom, hogy teljesen érett rá. Ha valamiért mondjuk 2-3 óráig kéne visszatartani, és nem lennék biztos benne, akkor adnék rá pelenkát.
De mondom, ez nálunk van így, nem biztos, hogy jó, de az én gyerekemnek a kudarc jobban elveszi a kedvét az egésztől, mintha egyik nap eggyel több pelenka fogyna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!