Miért nem akar itthon bilire ülni, ha a bölcsiben egyébként meg ügyesen rácsücsül?
Kisfiam 2,5 éves. Kicsit akaratosabb és önfejűbb fajta, de amúgy egész jól kezelhető. A bölcsiben elkezdték, hogy minden gyereket aki nem szobatiszta, rászoktatják a wcre. Nagyon ügyesen szépen rácsücsül ott a kis wc-re, pisi van, kaki csak pelusba. Viszont itthon küzdés van vele. Reggel mindig felajánlom neki hogy menjünk ki együtt, én is pisilek, ő is, de nem akar. Igazából sokszor van ilyen, hogy nem akar, de amúgy meg képes lenne rácsücsülni és belepisilni. Szerintem egyszerűen lusta, vagy kényelmes neki a pelus.
Ilyen esetben mi a teendő? Nem szeretném erőltetni mert félek hogy kellemetlen nyomot hagy benne. Már próbáltam matricával motiválni, egyenlőre kevesebb sikerrel.
Tudom, hogy nekem kellene határozottabbnak lennem, csak nem akarok belenyúlni nagyon a saját folyamatába.Ne érezze kényszernek ezt...
köszönöm, ha tudtok jótanácsot adni.
Lányom majdnem 3 éves koráig hallani sem akart a biliről. Ott volt a szoba sarkában, de ha megemlítettem, hogy pisiljon bele, akkor visított. Tudtam, hogy érett rá, mert kisbugyiban játszott azután rohant, hogy pisilni kell, kéri a pelust.
Aztán nyáron kint voltunk az udvaron, medence felállítva. Ő be akar menni pancsolni. Mondtam, hogy pisil egyet a bilibe, akkor bemehet(egyébként is pancsolhatott volna, csak tettem egy próbát és bejött) . Kivittem a bilit, ráült, pisilt. Onnantól kezdve bilizik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!