5 évesen minden éjszaka bepisil, érdemes kivizsgálni?
Bocsi a szoknya linkje lemaradt:
Kedves 12#
Rendszeresen járunk a vesegondozóba fél évente.
Lányom sni-s. Beszédértési zavar és iskolai képességek kevert zavarára van kódja. Figyelemhiányos.
Szervi és hormonális probléma kizárva. A pisi nem híg, tehát a sülyedése jó. Fel kellene ébrednie. Gyakorlatilag arra sem ébred ha ágyú dörrenne mellette. Ezért már csak a fejletlen idegrendszer maradt ami okozhatja.
Próbáltuk már mi is az ébresztést. Nem is egyszer. Sikertelenül.
Amellett az iskola nagyon kimeríti, értelmét se látjuk , ebben az orvos is egyetért.
“Kedves” #7es
Képzeld szorult belém annyi ész, hogy rakok alá gumilepedőt, IKEA grusnarv védő volt sokáig de semmit nem ért mert átengedte a pisit, most ikea lenast matracvédő van rajta bár a nedvességet megfogja de a szagot átveszi a matrac.
Nem értem miért kell ilyen frusztráltnak lenni és mindenféle információ nélkül elsőre ítélkezni. Nem véletlenül nem vagyok benne egy anyukás/apukás babás csoportban sem, borzasztó mit meg nem engedtek magatoknak. Remélem a túlzott frusztációdat nem a gyereken vezeted le már ha egyáltalán van …
Mi egy teljesen noname matracvédőt használunk.
Nem probáltad még, hogy esetleg a matracvédő alá teszel eldobható pelenka alátétet?
Milyen pelenkát használtok?
Én pl teljesen átvariáltam a gyerek napi folyadékfogyasztását, az orvos javaslatára. Tejet teát pl csak reggel ihat mert vízhajtó, este csak vizet és 7 után lehetőleg semmit.
Az én lányom 5 éves kora után lett ágytiszta (nappalra bőven 3 éves kora előtt). Ő fel sem ébredt arra, hogy bepisilt. Akár 1 éjszaka 3x.
Mivel nem volt kedvem minden reggel ágyneműt mosni (+ a paplant is, mert nem csak a huzat lett pisis) adtam rá pelenkát. Ha elfogyott egy csomag, kipróbáltuk nélküle. Az első bepisilés után vettem még 1 csomagot. Ha elfogyott, megint megpróbáltuk nélküle. Valamikor 5 éves kora után nem kellett több pelenkát venni.
Kelteni szerintem nem érdemes, pihenésre felnőttnek, gyereknek is szüksége van.
Gyógyászati boltban kell normális kórházi gumilepedőt venni, ezek az IKEÁs szarok nem sokat érnek, ha tényleg nagy mennyiségű és rendszeres az ágybavizelés.
Még olcsóbbak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!