3 éves kisfiam hallani sem akar a szobatisztaságról. Mit
csináljak?
Figyelt kérdés
Ha tele a pelus vagy bekakilt, akkor szól vagy hoz másikat, hogy ki kell cserélni. Ha leveszem róla a pelust, akkor elvan max 1 órát nélküle és kéri vissza. Ha adok rá kis alsónadrágot, akkor üvölt, ordít, sír, hogy vegyem le, nem kell neki, nem jól áll stb. Jelenleg bölcsis, szeptembertől ovis. Fogalmam sincs mit csináljak már vele. Ígértem neki már az áhított drága játékot is, de nem hajlandó leszokni. Panelben lakunk, úgyhogy az se megoldás, hogy kiviszem az udvarra. Ha kérdezem tőle, hogy mikor fog leszokni, azt mondja, majd hétvégén, nem tudom, majd egyszer.
Még pelenkázni kell még, esetleg leszoktató le-fel húzható bugyipelenkára kellene váltani, ha egyszerre sokat iszik, megfigyelni mennyi idő elteltével pisil be a pelusba, az alapján 20-30 perc elteltével vinni a bilihez.
2023. máj. 2. 07:39
12/19 anonim válasza:
Nekem ez nem segített volna, mert ha volt rajta pelus belepisilt, ha nem 1-2 pisi után ami becsurgott ment bilire.
Estére még kell pelus 4 elmúlt, és volt hogy mese olvasás közbe mondta, hogy most pisilt, nem zavarja
2023. máj. 2. 07:47
13/19 anonim válasza:
Az oviban pelenkáznak, ha szükséges, bár nehezebben megoldható, mert nincs pelenkázó asztal, hely. Azért nem szeretik és a gyereknek is lehet kellemetlen, mert az öltözőben csinálják.
2023. máj. 10. 02:38
14/19 anonim válasza:
A mi ovinkban azt mondták van 2 hete ha nem megy akkor nem mehet, itt nem pelenkáznak.
2023. máj. 10. 06:51
15/19 anonim válasza:
#14.
Új szabály van, azért ennek nézz utána. Ovi adminisztrációs részén dolgozom...
2023. máj. 11. 00:22
16/19 anonim válasza:
Ez nem új szabály mindig is úgy volt, hogy nem lehet kizáró ok, hogy nem szobatiszta, de eddig is tojtak rá.
Én meg kisgyermek nevelő vagyok, és megmondja az ovi, hogy nem veszi át, a veszélyes hulladékra hivatkozva, ammi vicces, mert a bölcsinkbe a kommunális hulladékba van a pelus, nincs semilyen extra kukánk, vagy szállítás.
2023. máj. 11. 11:29
17/19 anonim válasza:
A 11 éves Fiam idején még nem vettek fel pelenkást, mostmár igen. Nincs semmilyen hulladék külön kezelés nálunk sem.
Szabályozás még valóban nincs erre, ezt rosszul tudtam, elnézést!
#15.
2023. máj. 11. 19:04
18/19 anonim válasza:
Eleinte még nem szólnak. Lehet néha bilire ültetni, és ha van, az eredményt ünnepelni .
Ébredéskor sikerülhet pisi, evés után kaki. Ezzel lehet segíteni szerintem.
Az hogy előtte szól, és még idő is van odamenni, egy későbbi fokozat.
2023. máj. 21. 18:09
19/19 A kérdező kommentje:
Annyit elértünk, hogy ha pelus nélkül van, akkor megy a bilire, viszont ha ráadunk egy bugyit/kisgatyát, akkor bepisil elég gyakran.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!