Mit tegyek ha a 6 éves fiam nem meri lehúzni a wécét?
11/31 A kérdező kommentje:
Nem vártam addig. Nemtudom mi baja van de mar 4 éves korában próbálkoztam csak nem ment. Nem volt hajlandó a WC-t használni. Elraktam a bilit és elintézte a szobájában a szőnyegen. Örülök neki h most már WC-t használ.
Nem kellett volna annyiban hagyni, bakker.
2023. jan. 15. 11:12
Ha vécét használ, azt le kell húzbi. Masok is lehúzzák. Nem hagyhatja itt csak úgy. Ezt meg kell értenie. Miért nem meri? Kérdezgesd. Ne hagyd annyiban. Próbálja meg, nem kell erőszakoskodni, de nem szabad ezt hagyni. Befeszült valamiért. Valami lehet a fejében erről, és te nem tudod, mi az, mert nem beszélgettél vele eleget róla. Derítsd ki.
2023. jan. 15. 12:07
14/31 A kérdező kommentje:
Szerintem attól fél, hogyha lehúzza a vécét , akkor ott hirtelen, zajosan eltűnik valami örökre. Talán attól fél, hogy ő maga is beleesik és lemegy a csatornán.
Nagyon-nagyon sokat beszélgetnék vele erről, odahívnám magam mellé, miközben lehúzom, elmennék vele az obiba, hogy nézegessen vécéket (és lássa h ő semmiképpsem tud lehúzódni), vennék ilyesmiről szóló könyvet, stb stb. Legyél kreatív, egy ilyen mélyen beivódott félelmet, amit sok-sok évig senki nem oszlatott el, nehéz leküzdeni.
2023. jan. 15. 12:33
15, ez egy 2 évesnél elfogadható félelem, egy 6 évesnél erős visszamaradottság.
A kérdező nem írta, hogy értelmi sérült a gyereke.
2023. jan. 15. 12:48
Én is féltem lehúzni a wc-t gyerekkoromban. Nem tudom, pontosan meddig, talán 6-7 éves koromig. Wc-zés után mindig hívtam a szüleimet, hogy húzzák le. Nem szerettem a zubogás hangját, ijesztőnek találtam. De ha ezerszer megkérdezik, hogy miért, akkor sem tudtam volna válaszolni. Csak.
Aztán egyre inkább vonakodva tették meg helyettem a szüleim, és elmúlt.
2023. jan. 15. 12:52
Ezeknek, amiket utólag, kiegészítésképp írtál, tudatában tényleg vidd el pszichológushoz.
2023. jan. 15. 12:52
Utolsó vagyok. Ja, és nem voltam sem értelmi sérült, sőt, osztályelső voltam. Esetleg kicsit szorongó, de nem kórosan, csak olyan hétköznapian (körömrágás, hajtincs csavargatás).
2023. jan. 15. 12:55
Hát èn nem tudom, de veled nem járt a budiba is 2 èvesen anno? Engem követ az esetek nagy rèszèben a budira is, ő akarja a papìrt adni is a kezembe 😅 Ja ès nemrèg fedezte fel, hogy hoppá gomb is van, 1x megmuttam hol megy le a pisi, hol kell lehúzni, azòta ő akarja. Valami csak okozza a fèlelmèt, hamarabb kellett volna felèbredni basszus, nem 6 èves korára...
2023. jan. 15. 14:11
Kapcsolódó kérdések: