Ahol sokat késik a szobatisztaság, ott milyen fejlődési/mentális rendellenesség lehet valószínű?
Aki mondjuk 3 és fél éves elmúlt, de nem szól, ha bekakilt, semmi hajlandóságot nem mutat a székletet visszatartani.
Csak a vizelet terén tud szobatiszta lenni.
3 éves elmúlt... az még nem sok késés.
Majd ha 5 évesen sem szobatiszta, akkor az már gyanús.
Persze, ha vannak ezen kívül egyéb tünetek is, akkor érdemes kivizsgáltatni!! De önmagában a szobatisztaság késése nem jelent autizmust sem adhd-t.
1: ha 5 évesen?! Óvodába szerinted, hogy engedik?
Ha nem szobatiszta szeptemberre, csak 2 plusz próbahónapot kap, utána normális gyerekeknek való oviba nem mehet.
Az én lányomnál autizmus derült ki.
Szomszéd kislány nagyon-nagyon nehezen kakilt 2-3 évesen. Nála középsúlyos értelmi fogyatékosság derült ki. Már felnőtt, intézetben van mert ön és közveszélyes...:(
3: ☹️
Már az összes létező módon próbáltuk, de még mindig semmi. A kedvenc alsónadrágba is megy bele, aztán úgy játszik.
Ez már szerintem nem normális. TSMT gyógytornát is csináltunk/csinálunk de ezen a téren nem javított. Most kezdem érezni, hogy itt van valami... 😢
"Ha nem szobatiszta szeptemberre, csak 2 plusz próbahónapot kap, utána normális gyerekeknek való oviba nem mehet."
Érdekes, én meg tudtam oldani, hogy csak 4 évesen kezdjen teljesen normális óvodában. Erre van a felmentés.
De ha bölcsis, erre sincs szükség. Minden fogyaték nélkül is maradhat annak a nevelési évnek a végéig, amelyikben a 4 évet tölti, ekkor a bölcsi igazolja, hogy közösségbe jár.
Egyébként 3 év 8 hónaposan lett szobatiszta, nincs fogyatéka, csak megkésett mozgásfejlődés indukálta idegrendszeri éretlensége volt, ami másra is kihatott.
Fejletlen idegrendszer.
Csak is kizárólag pedagógiai szakszolgálat álltali szakvélemény döntheti el milyen oviba mehet.
Amúgy meg, ha nem létszükség vissza menned dolgozni, kérheted a felmentést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!