Azzal is ártok vajon, ha nem támogatom kifejezetten a szobatisztaságot?
A kislányom a kakit már stabilan jelzi, pisilni is szokott vécébe (szűkítő), kéri is sokszor, hogy menjünk vécére pisilni, van egy-két menetrendszerű vécére ülés (ébredés után és este fürdés előtt), akkor addig tartogatja és csak akkor pisil, amikor ráült már a vécére, de még azért kell a pelus. Úgy látom, hogy ha kicsit bátorítanám, energiát fektetnék én is a szobatisztaság támogatásába, akkor menne neki.
Csakhogy még nincs 2 éves, nyáron költözünk, ezzel együtt bölcsit is fogunk váltani, novemberben születik a kistesója, szóval ez az év nagyon sűrű lesz neki. Nem tudom, hogy azzal ártok-e jobban, ha most rárakok egy újabb "feladatot" a szobatisztasággal, vagy azzal, ha még hagyom így a dolgokat, mert kényelmesebb és nyugodtabb?
Azt tudom, hogy idő előtt erőltetni nem szabad, nem is szeretném, csak hát ha már ő nyitott rá és szeretné levenni a pelust, akkor azért mégis csak furcsa, hogy én meg csakazértis ragaszkodok a pelenkázáshoz... Nem?
Ha a lányodnál már eljött az idő, amikor nyitott a szobatisztaságra, de te csupán azért hátráltatod ezt, mert "nem akarsz rárakni egy újabb feladatot", azzal ártasz neki. Ez nem olyan dolog, mint pl. egy háztartási eszköz lecserélése, hogy, majd foglalkozol vele, ha nem lesz annyi feladat, addig meg jó a régi módszer.
Ha a lányod most áll készen rá és lépne előre, akkor most kell, nem hónapok múlva. Ez nem pont egy olyan dolog, amiben a kényelmesebb és nyugodtabb megoldást választhatod, mert te vagy a felnőtt, aki dönt.
Egyáltalán nem biztos, hogy érett rá, de tégy egy próbát. Egy-két nap pelenka nélkül. Ha sok a baleset, visszaadod.
Nem tilos, bár sokan ezt mondják.
Sok gyereknek van ilyen fellángolása, de többségüknek, ha ekkor leveszik és nem adják vissza, ha nem megy jól, akkor hetekig-hónapokig tart még innen a stabil szobatisztaság.
Szerintem ez felesleges stressz a gyereknek is. Ha leveszed és pár nap után nem megy, jobb visszaadni és később próbálkozni.
Ha valóban érett, akkor minimális számú balesettel az lesz és nincs hosszú atmenet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!