Normális, hogy egy majdnem 3 éves gyerek még egyáltalán nem szobatiszta?
Figyelt kérdés
A kislányom februárban lesz 3 éves. Még egyáltalán nem szobatiszta, pelenkás. Néha mondja, hogy pisilnie vagy kakilnia kell, olyankor ráültetjük a vécére (a bilit nem szereti), de nem csinál semmit. Persze olyankor várunk, hátha mégis sikerül, de nem. Utána magától akar lejönni. Ha tele a pelenka, egyáltalán nem szól, a kaki sem zavarja. Mikor ki akarjuk cserélni, ellenkezik, inkább úgy marad. Nem tudom elképzelni, hogy nem zavarja egyáltalán. Korábban sokan mondták, hogy ne aggódjak, még van ideje 3 éves koráig. Már nagyon közel vagyunk hozzá, mégsem látok semmi előrelépést. Normális ez? Miért nem hajlandó legalább a pelust kicserélni? Mit tudunk kezdeni vele? Erőltetni nem akarom, mert olyant is hallottam, hogy avval inkább rosszat teszünk. De akkor mégis mi lehet a megoldás? Vagy várjunk továbbra is, hátha egyszer csak megtörik a jég?2021. dec. 18. 11:42
11/16 anonim válasza:
Persze, hogy normális. Sok gyerek csak később lesz szobatiszta. Lányom 3 éves 3 honaposan ment volna oviba, de nem mehetett, mert nem volt szobatiszta, 1 hónap múlva elkezdett bilibe pisilni, szinte sosem pisilt be nappal onnantól kezdve.
12/16 anonim válasza:
Az én lányom sem volt motivált a dologra, nem is erőltettem. Aztán 3 évesen és 2 hónaposan feltűnt neki, hogy ő az egyetlen a csoportban, aki pelenkát hord, úgyhogy szólt, hogy neki sem kell. Két napig napi ötször bepisilt, baromira örültem neki. Aztán hirtelen leesett neki, hogy hogyan működik ez, és onnantól kb. heti egyszer volt baleset. (Persze gyakran kérdeztük tőle, hogy kell-e neki, valamint felkelés után, lefekvés előtt kötelező volt ráülnie, plusz ugye mielőtt elindultunk otthonról.)
13/16 anonim válasza:
3,5 éves a lányom, áprilisben lesz 4 és full nem szobatiszta. Egyszerűen nem érdeklk, néha wc-be pisil, de egyébként abszolút nem. Nekem azt mondták, ne aggódjak, nem érett még meg rá. 32.hétre született, szóval elképzelhető nálunk, hogy ez a probléma, bár másban teljesen a korának megfelelően csinál mindent.
A fiam 3 évesen nem volt szobatiszta, nem sietettem, 3 es fel évesen lett az. 2 évesen érdekelte néhány hétig, aztán maradt a pelusnál. 6 éves most, iskolába jár, nem lett ettől kevesebb meg fejletlenebb, hogy később lett szobatiszta.
Én nem aggódnék:)
14/16 anonim válasza:
Igen normális. Még pelenkázni kell még, legalább a nyárig.
15/16 anonim válasza:
Igen, normális még ebben a korban:) Erőltetni nem lehet, várjatok amíg megérik rá. Az szuper ha a lehetőséget felkínáljátok neki, időnként beszéltek róla, de ne érezze hogy nyomás alatt van.
16/16 anonim válasza:
Kedves kérdező. Mi lett végül azóta? Mikor lett szoba tiszta a kislány? :) mi is ezzel küzdünk most és teljesen el vagyok keseredve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!