Én szagoltam az áztatás után, had tudjam már, hogy büdös volt-e vagy sem.
Pampers és pelenkakuka. Összehasonlíthatatlan, nyilvánvalóan. Értem a te oldalad, voltam ott, tévedtem és beláttam, hogy rosszul döntöttem és feleslegesen szenvedtem vele nagggyon sokáig.
Nyilván nem környezetkímélő a sok szemét
Azt mondják az elfogulatlan hozzáértők, hogy jobb a szemét, mint a mosás. Utóbbi a felhasznált vízzel, energiával, mosószerrel többet árt, mint a szemét. Pláne, mert ma már a szeméttárolókat egy idő után földdel terítik és fásítják
12, egy pelenka 600 év alatt bomlik le és egy gyerek után 1,5 tonna marad.
+ 1 db eldobható pelenka előállításához 500 liter víz kell, míg 30 mosható pelenkát mosok ki 6 liter vízben.
"Én szagoltam az áztatás után,"
Ott toltad el, hogy áztattad 🙈
A száraz tárolás a praktikus. A nedves tárolás során a bacik felszaporodnak, büdösödik, penészesedik, árt a pelenka anyagának is.
Hát nem tudom, nálam egyáltalán nem büdös a pelu, napi 3 mp-em megy el azzal, hogy este elinditok egy 15 perces programot, majd 4 naponta egy rendeset.
A teregetés 5 perc, leszedni is 5 perc.
A baba bőre makulátlan, nem vakargatom a kakit, a mosógép intézi ezt a részét. Max ha valami nagyon durva betét van, szappannal átdörzsölöm. A mosószer 4 kiló volt 4ezer ft ( mosószóda, nátrium perkarbi és pelenka fertőtlenítő keveréke, plusz szódabikarbóna és citromsav, utóbbi 2vel 3 havonta egy mélytisztítás(na mondjuk az eltart egy napig, de órákat áznak a betétek, szóval úgymond az sem meló vele)) és örökre elég lesz, a készletem meg kinai külsőkből és betétekből áll, 60ezerért vettem az egész szettet.
Nekem bevált a dolog.
"Remélem mosi popsitörlőt és wc papírt használsz"
Eldobható pelenkához sem használtam popsitörlőt, szóval...
A bidé nagyon hasznos. És még véres betétet is mosok.
Kinek mi vált/válik be.
Mi mosizunk,szeretjük.
Akkor nem is dörzsölöd ki előtte a kakit, csak a nagyját leszeded és ugy a gépbe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!