Hogyan oldjam meg?
Van egy kislányom, aki októberben tölti a 4 éves korát. Már szó szerint mindenhogy próbáltam leszoktatni a pelenkáról
(Szépen, játékosan, más kisgyerekekkel bevonva, ovodai látogatással, új játékok igéretével és megvételével, egész napos/hetes figyelem eltereléssel) és mostanában azaz a mindet kipróbáltam után "csúnyán", enyhe fenyegetéssel (csak akkor kapsz ezt vagy azt, meg a csak akkor mehetsz ide oda ha levesszük a pelust)
Túl ragoztam magam bocsi..
Egy szóval MINDENHOGY próbáltam de nem hatott semmi.
Már annyira rá vagyok görcsölve, hogy megtettem azt a lépést miszerint nem vettem kövi csomag pelenkát.
(Tudni kell, hogy még nem ovis, és szeptemberben kezd, de csak azzal a feltétellel fogadja be az ovoda ha szobatiszta. Nincs más lehetőségem másik oviba..Ha nem megy, jön a bünti nekem, illetve rám száll a gyámügy.)
Szóval ott tartottam hogy nem vettem pelenkát de egyébként van itthon kb 10db amit eldugtam.
Eddig elhitte, végzi a dolgát bilibe de van hiszti a pelenkáért.
Wcre ráül és nem jön semmi, a bilit annyira nem kedvelem, mert lássuk be, az oviba sem bili lesz, hanem kicsi wc. És a bilivel még az a gond hogy egész nap rajta ül..onnan iszik, onnan nézi a mesét, ha mondom gyere játszunk, akkor jön a sírás, hogy dehát ő pisil így ő onnan szeretne játszani..ez szerintem nem normális.
Ez már haladás hogy a bilire ül, tehát ez is valami.
De mivan akkor ha mennünk kell valahová? Ha olyankor adok rá pelenkát ,akkor az egész eddigi munka felesleges volt mert akkor tudja hogy van még ott ahol az volt.
Az esték nem érdekelnek mert vízhatlan gumis lepedő van a kiságyán, igy ha bepisil semmi gond.
NADE.. busszal járunk mindenhová, illetve a játszótér, és ha nekem pl hivatalos elintézni valóim vannak?
Ezeket hogy kellene megoldani?
Bocsi ha hosszzzuuu es nyavajgós lett.
Én egyszerűen nem adtam rá itthon pelenkát.
Mondtam neki hogy a nagy lányok a bilibe pisilnek,mindig vittem utána. Mostmár magától előveszi a bilit,használja a wc-t is.
Türelem kell hozzá,de menni fog az neki.
Másfél éves kora óta türelmes vagyok.
Én sem adtam rá pelenkát, egy ideig éjszakáig tartó ordító sírás volt, aztán megunta és megtanulta saját magát bepelenkázni.
Ha eldugtam a pelenkákat, akkor egész nap bilin ült, amit fentebb már irtam. 😔
Visszamenni már nem lehet az időben, de miért 1,5 éves korától forszírozod?
Amikor 2,5 előtt (kivéve ha a gyerek kezdeményezi) meg se kellene próbálni...
1,5 éves kora óta türelmes vagy?
1,5 évesen mit akartál?
Értsd már meg, hogy szerencsétlen gyerek még nem tudja szabályozni. Azért úl a bilin egész nap, mert fél tőle, hogy bepisil és megint mérges leszel. Már tönre váktad szegényt idegileg. Add rá azt a pelust és éljetek normálisan.
Tisztában vagyok/voltam vele, hogy ha elijesztem az idegességemmel vagy esetleg rászólok úgy amitől megijed, azzal csak ártok neki és méginkább hátráltatom magunkat.
Éppen ezért ilyen dolog nem történt egyszer sem!!!
De az ovi miatt muszáj erőltetni kicsit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!