Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Miért nem szobatiszta már?

Miért nem szobatiszta már?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 2,5 éves kisfiam nem szobatiszta. Odáig jutottunk, hogy kineveztem egy nagy műanyag poharat "pisi-pohárnak". Abba bele pisil, de nem magától, nekem kell kérdezgetni, és csak akkor, ha alul pucéron van. Ha kell nem szól, simán a földre pisil. A kaki mindig a földre sikerül, nem hajlandó se bilizni, se a wcre ülni. (Ha pelus van rajta és kakilt, akkor egyből szól, hogy cseréljük le.)

Próbáltam, hogy a poharat beteszem a wc-be, nem jó neki, mindig ki akarja venni. Ha bugyi van rajta, akkor beenged mindent, mintha csak pelus lenne, nem szól. Próbáltam jutalmazni, most ha legalább rá ül a wcre vagy a poharába pisil, akkor kap egy matricát, de a wcre ülés így se megy igazából. Szereti a mesekönyveket, így megvettük a Viszlát pelust, a Bori szobatiszta leszt, és a Bilikönyvet is, meghallgatja, tetszik is neki mert kéri hogy olvassuk, de semmi. Szeptemberben kezdené az ovit, de nem fogják így felvenni, mert nem óvoda köteles még, csak szeptember közepén tölti a hármat. Nekem viszont muszáj vissza mennem dolgozni. Tudom, hogy vannak erre facebook csoportok, de ott mindig csak azt olvasom, hogy "képzeljétek magától nem kért pelust" amik rajtunk ugye nem segítenek. Van valami ötletetek mit tehetnék?

2021. jún. 25. 21:57
1 2 3
 11/29 Reni 28 ***** válasza:
20%
Szia! Az én kisfiam nyáron lesz 3 éves, én márciusban vettem le róla a pelust, mert cseszegetett a család, hogy hogy fog így oviba menni. Az elején 5 percenként bepisilt, és nem szólt soha. Ha ráült a bilire, nem pisilt bele, hiába kellett neki. Aztán eszembe jutott hogy a kádba mindig belepisil mikor zuhanyzik, így kipróbáltam azt hogy oda pisil - e, és igen. (tudom nem ez volt a legjobb megoldás, de jobb nem jutott eszembe) Pár nap után bele raktam a bilit, és abba pisilt, viszont a kaki a gatyába ment mindig. Most ott tartunk hogy szépen szól ha pisilnie kell, a wc be pisil, viszont kakilni nem hajlandó bele, csak pelusba. Nálunk még annyiból rossz a helyzet hogy csak velem pisil, senki mással. Múltkor mamára hagytam 1 órára, és 3-szor bepisilt. Nem tudom hogy lesz az oviban.
2021. jún. 25. 23:15
 12/29 anonim ***** válasza:
61%
Tényleg ne erőltesd az ovit, nem érett még rá, a kritérium nem véletlen. Ha muszáj megoldanod a felügyeletet, próbálj bölcsit intézni.
2021. jún. 26. 00:23
 13/29 A kérdező kommentje:
Ne haragudjatok, de tanácsot, tippeket várnék hogyan tetelgethetném a szobatisztaság felé. Oké, leírjátok többször is, hogy nem érett rá, de ezzel nem vagyok előrébb. Nem korbáccsal fogom ütni a hátát, kiabálva, hogy márpedig a retyóhoz ragasztalak.
2021. jún. 26. 01:45
 14/29 anonim ***** válasza:
73%
Hát pedig ezt csinálod…
2021. jún. 26. 02:10
 15/29 A kérdező kommentje:
Már miért csinálnám ezt? Azért ki ne találjátok már, hogy veszélyeztetem a testi/lelki épségét! Szobatisztaságról van szó, nem mérget itatok vele!
2021. jún. 26. 02:29
 16/29 anonim ***** válasza:
25%
Én anyukám kínjában azt csinálta(mivel nyár volt akkor), hogy pelus nélkül kiengedte a kertbe játszani és ha nem a bilibe pisilt/kakilt akkor slaggal mosta le ami ugye hideg. Mivel nem volt olyan kényelmes mint a pelus egy nyár alatt szobatiszta lett és így le tudta adni az oviba.
2021. jún. 26. 02:32
 17/29 A kérdező kommentje:
Van valaki akinek lenne TÉNYLEGES ötlete, hogyan tudnám a szobatisztaság felé terelgetni úgy, hogy NEKI IS TETSZEN? Mert eddig csak az volt értékelhető, hogy ha szóba jön az ovi (amit vár) akkor hozzá teszem majd finoman, hogy az oviba senki nem jár pelusba, neked köszi. (Meg szegény 11-es, szorítok, hogy sikerüljön az ovi előtt.)
2021. jún. 26. 02:33
 18/29 anonim ***** válasza:
50%
ja és nem úgy mosta le a slaggal mint a régi filmekben a börtönben az elítélteket( tehát nagy nyomású vízzel stb.) szimplán csak azzal mosta le a piszkos részt.
2021. jún. 26. 02:34
 19/29 A kérdező kommentje:
Köszi 16-os, ezt azért nem próbálnám ki, mert irtózik a hideg víztől, de értem a logikát. Meg sajnos a mi kertünk utca frontra néz, sokan haladnak el a kerítés előtt, így nem szivesen engedném ki legalább bugyi nélkül, viszont így is adtál egy egész jó ötletet, készítek majd oda langyos vizet, és majd legfeljebb cserélgetjük a bugyikat ha bepisil.
2021. jún. 26. 02:39
 20/29 anonim ***** válasza:
47%
A fiúk alsónadrágot hordanak, nem bugyit.
2021. jún. 26. 04:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!