Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Tapasztalt anyukák véleményére...

Tapasztalt anyukák véleményére lennék kíváncsi, jól csinálom?

Figyelt kérdés
Kislányom nem soká 3 éves lesz, szeptemberben óvodába megy. 2 éves kora körül is ismertettem öt meg a bilivel, azóta már kapott wc fellepot is, az egy év alatt tobb alkalommal magától használta a bilit, wct sikeresen, tetszettek neki ezek a dolgok, de a bilit már egy ideje egyáltalán nem használja, nem erdekli, a wcre időnként raul, viszont még mindig a pelenka a győztes. Tegnap eldontottem, hogy leveszem a pelust, azóta sok baleset történt, de sokszor a wcbe is sikerült, olyankor nagyon örült, megdicsertem, az apukájanak is megmutatta. Viszont magától nem nagyon szól, tegnap illetve ma talán egyszer kétszer magától ment, de egyébként én szólok neki, hogy menjünk wcre, illetve nem kell-e pisilni. Jön a nyár, akkor sokszor leszunk kint, de már most nem szeretném visszaadni rá a pelenkát. Alváshoz kap. Kérlek segítsetek, hogy jól csinálom-e, szerintetek megert-e már a lányom a szobatisztaságra, van esetleg valami tuti tippetek? Ma vettem neki zenélő bilit, illetve zenélő szappant, mondtam, hogy azzal moshat kezet, ha pisil. A szappan nagyon tetszett neki, ment is egyből pisilni, de közben meg sokszor be is csorog meg. Ti hogy látjátok ezt a dolgot? Köszönöm a segítséget!
2021. máj. 19. 14:11
 1/2 anonim ***** válasza:
86%

Jól csinálod, az egyetlen, amire figyeljetek, hoyg SOHA nem szidjátok meg, ha baleset van!

Viszont azt mondhatod neki gyakrabban, hogy aki nagy, az mindig WC-be pisil-kakil, ez így cél lesz neki.

2021. máj. 19. 14:41
 2/2 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem is jól csinálod, bár a zenélő bili és szappan esetében valszeg az újdonság varázsa elég hamar meg fog kopni, én jellemzően nem ruházok be ilyenekre :)

Mi a leglején apró csillagos matricát ragasztottunk fel, ha sikerült neki, szerintem az elején jó volt egy kis pozitív ösztönzés, bár tudom van, aki ezt elítéli, mert egy természetes dolog, amit nem kéne jutalmazni...

Az enyém lassan 4 éves, de még mindig van, hogy én küldöm el, mert ő tartogatja, mert nem akarja abbahagyni a játékot.

Nekem az egyetlen dolog,amiben megvilágosodtam első gyereknél és a másodiknál már ennek megfelelően csinálom: az elején mi le-levettük a pelust, jellemzően ha otthon voltunk, pláne ha az udvaron. Aztán felvettük, mert most elmegyünk otthonról, vagy most vacsorát főzök és nem tudom minden rezdülését figyelni, stb. Utólag visszagondolva időpocsékolás volt, onnan indult be élesben a dolog, amikor csak alváshoz kapott pelenkát. Persze egy kezdeti ismerkedés így is jó, a 1.5 évesem is ráül a bilire amikor amúgy is levetkőzik fürdéshez, amíg engedem a vizet, de ha élesben elkezdjük, akkor már nem fogom minden ürüggyel visszaadni rá a pelenkát, mert nekem kényelmesebb, mert őt csak összezavarja...

2021. máj. 19. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!