Szeptemberben kezdi kislányom az óvodát. Még nem szobatiszta,mit tegyek? Vagy még nem vagyunk elkésve?
Várni
Lányom szontén azeptemberben kezdi
Hasonló volt
Aztán levettem a pelust
2 nap
Alatt lett szobatiszta
De ha véletlen van rajta, akkor simán belecsinàl
( èjjelre kap, reggel pl nem vettem ki még)
Miért letem lepontozva?
Egy gyerek sem lesz szobatiszta, ha nem érett rá idegileg.
( peluslevételt természetesen megelőzte az ami egyik hétről a másikra következett be, hogy minden ürítés előtt szólt.. vizeletet és székletet megnevezve)
Az én lányom ovikezdés előtti héten lett szobatiszta, de akkor az az 1 hét alatt
Bőven van ideje
Nalunk a nagyobbik 2 es fel evesen lett egyik pillanatrol a masikra szobatiszta, ahogy megszuletett a pici, mert rajott, hogy o mar nagy. Aztan ez mukodott is tokeletesen, 2 hetig... Utana rajott, hogy inkabb o is kisbaba, es folyamatosan bepisilt. Visszaadtam ra a pelenkat, nem akartam allandoan szonyegpadlot sikalni, mivel a teso erkezese miatt amugy is kicsit labilis volt a kis lelkivilaga, gondoltam varhatunk meg. Aztan amikor kozeledett az ovoda, probaltam eloszor ajandekozni, de nem mukodott, ugyhogy megbeszeltem vele, hogy sajnos nem tudok ilyen nagy gyerekre pelenkat adni (csak alvos pelenka van a boltban), 2 hetig ment a harc, o folyton bepisilt, hiaba ultettem a bilire, en meg sikaltam a szonyeget. A masodik het vegere mar elegge el voltam szontyolodva, mire egyszer csak rajott, hogy o inkabb nagylany es onnantol mukodik a dolog. Bar eleg sokszor elfelejtette, sokszor bepisilt, nappal es ejszaka is kb 4 es fel eves koraig.
A picinek amikor 2 eves elmult,beigertem egy mikulascsokit, ha belepisil a bilibe, sikerult, oda is adtam neki, es onnantol semmi gond nem volt vele, ejszaka is mar 4 nap mulva levettuk a pelenkat, mert nem volt ra szukseg. Nappal nagyon ritka a bepisiles, ejszaka a fel ev alatt 1-szer pisilt be, de akkor szerintem felfazhatott.
A nagy azota nem pisil be egyaltalan, amiota a pici is elkezdett bilizni. Nala sokszor ugy ereztem, hogy nem igazan erett ra 4 evesen se.. (Persze ezt most picit kisarkitva). A pici meg mar 2 evesen erett volt a pelus mentes eletre. Teljesen gyerekfuggo, mar tiszta fraszban voltam, hogy megint tele lesz pisilve a szonyeg, en meg sikalhatom allandoan, de szerencsere masodszorra mar nem volt ilyen gond.
(Amugy a cicanadragok nagyon hasznosak, nem lesz a gyerek alatt tocsa...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!