Ha észreveszitek, hogy a gyerek épp kakil/pisil a pelusba, felhívjátok rá a figyelmét? Így hamarabb kialakul a szobatisztaság?
Pl. épp úgy ül az öletekben, hogy a kezetek a pelusán van, és érzitek, hogy melegszik a pelenka, ezért szóltok hogy "épp pisilsz."
Vagy látjátok az arcán, hogy fintorog, pukizik stb. és szóltok, hogy "épp kakilsz".
Szerintem nincs összefüggés.
Az én fiam például maga mondja, ha épp pisil vagy kakil, de se a bilire, se a wc-re nem hajlandó még ráülni.
Persze, tanulnia kell a szavak jelentését. A szeretet egyik fontos része az őszinteség. Szeretet nélkül nincs fejlődés, csak butulás.
Aki hülyegyereket szeretne nevelni magának, az nem mondja.
Én kérdeztem tőle amikor végzett, hogy “van kaka?” “pisiltél?” - nem feltétlenül jött rá válasz, de volt egy ilyen kialakult szokásunk és párszor helyeselt is, leginkább a kakilás után. Ettől függetlenül 3 évesen (+ 3 hónap) lett szobatiszta.
A legfőbb jel a szobatisztaság fele az volt előtte, hogy elbújt, falhoz állt ha kakilt. Ezután már tudtuk, hogy figyel az ingerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!