Lehetséges az,hogy egy 4,5 éves kisfiú nem érzi,hogy neki kakilni,(pisilni) kell?
SOS SOS! Egy neurológus válaszát várom.De,más válaszát is várom.
A válaszaitokat sokáig fogom figyelni.
En ugy làtom nincs tisztaban a sajàt teste jelzéseivel.
" azt mondja,hogy nem érzi,hogy kell neki kakilni."
Ez nem neurologia. Szimplan meg kene ra tanitani. Ehhez keress tippeket a korosztalyahoz.
A kicsiket könnyü mert öket csak siman pelenka nelkül kell hagyni pl nyàron a kertben. De most hogy ez egy 6 évesnél hogy müködik, nem tudom.
Ha nem érzi, hogy kakilni, pisilni kell, akkor hogyan tudja tartogatni az óvodában míg haza nem ér?
Ha valaki nem érzi, akkor inkontinens, vagyis nem tudja tartani a székletét vizeletét. Arról van szó, hogy a gyereknek szüksége van arra, hogy foglalkozzanak vele. Mert magányosnak érzi magát.
Egy cikk:
"– A szobatisztaság a gyermek első akaratlagos teljesítménye a saját testének irányítására. Akár a vizelet-, akár a székletszabályozás a gyermek teljesítményéhez kötődik. Ha a szülő túlságosan akarja, hogy a kicsi leszokjon a pelenkáról, akkor erre székletvisszatartással is reagálhat a kisgyerek, esetleg regresszív módon csak pelusba hajlandó kakilni. „Nem vagyok hajlandó neked teljesíteni, és ide üríteni a kis alkotásomat!” Csak pelenkába, vagy bugyiba, vagy oda se, ami a rosszabbik eset. A gyermek akkor képes „produkálni”, ha biztonságban érzi magát. Egy számonkérő, rideg, esetleg elhanyagoló környezetben nem tud teljesíteni. Állandó szorongásban él: jó vagy nem jó, tegyem, ne tegyem? A gyerek a székelés problematikáját nagyon ügyesen ki is tudja használni a figyelemfelkeltés eszközeként, esetleg azzal bünteti a szülőt, hogy nem teljesít. Ez a pszichológiai része."
Érdemes egy urodinamikai vizsgálatra elvinni.
Pécsen, Budapesten végeznek ilyen vizsgálatokat. Lehet máshol is, de én erről a kettőről tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!