Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Hogyan lehet elősegíteni?

Hogyan lehet elősegíteni?

Figyelt kérdés

Lányom augusztus végén töltötte a 3 évet. Nem kezdte akkor az óvodát, volt felmentésünk. Nem szobatiszta még, viszont költöztünk, és azt mondták, az ottani felmentés nem érvényes ide. November elején elkezdtük az óvodát. Ott nem lehet rajta pelenka, ha bepisil, átöltöztetik. De van, hogy visszatartja, míg haza nem hozom (ebéd után szoktam.)

Viszont nem hajlandó wc-be, bilibe pisilni, kakilni. Nagynéha hajlandó ráülni, de nem megy bele semmi. Ha nincs rajta pelenka pl itthon, és pisilni/kakilni kell, szól, hogy adjak rá pelust. Tudom, hogy erőltetni nem lehet, ellenben az óvoda jelezte, januárra jó lenne, ha szobatiszta lenne (igen, nekem is jó lenne, de úgy érzem, nem tudok vele mit csinálni.)

Aki hasonló helyzetben volt, volt valami, ami bevált, hogy a gyerek a wc-be, bilibe végezze a dolgát?

(Lehurrogást köszi nem kérek!)

2019. dec. 4. 12:58
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Saját véleményemet írnám le. Azoknál a gyermekeknél akik betöltötték a 3. életévüket, de legkésőbb jövő Május 31-ig sem töltik be a 4. életévüket, jobb lenne ha nem járnának Óvodába.

Olyan esetről is tudok, hogy egy gyermek Januárban volt 3 éves de a 6. hónapra született koraszülött volt.

És elkezdte az Óvoda kis csoportját 3 évesen, de Szeptemberben Kis csoportot ismételte.

Abban a nevelési évben ment Középső csoportban Szeptember elején, ahhol az 5. életévét töltötte be. Míg a 6. születésnapját a Nagy csoportban töltötte be. Végül a 7. születésnapját Ismételt Nagy csoportban töltötte be 1. osztály helyett.

2019. dec. 7. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!