Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Mit kezdjek a 2,5 éves lanyomm...

Mit kezdjek a 2,5 éves lanyommal, aki még mindig nem szobatiszta?

Figyelt kérdés
A lanyom jövő szeptemberben kezdi az ovit és még mindig nem szobatiszta. Ha leveszem a pelenkájat akkor sem ül rá a wc-re ,inkább oda kakil vagy pisil ahova épp kedve tartja. Tegnap is adtam neki kis bugyit de ahelyett hogy a wc szűkítöre űlt volna,inkább bepisilt.:( a bilire semmiképp sem hajlandó rá ülni. Attól félek,hogy mire kezdödik az ovi ez semmit nrm fog változni. Hogyan próbálkozhatnék még,hogy végre elhagyjuk a pelust?
2019. okt. 29. 14:28
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Figyi.

A szobatisztasag az egy dolog.

A cumisüveg a másik.

Az utóbbi gázabb.

Arról neked kell leszoktatni az az igazság.

Lehet jonni mindenféle 'nem alszik el' dumaval , de elobb-utobb neked kell megoldani ezt a dolgot.

Ha még fogmosás után tejcsizik ( a hideg is kiraz ettől a szotol) az a fogainak baromira nem jó.

Ez tény ,nem vita tárgya.

Így hát érted te is ezek után,hogy a pelenka dolog az kisebb probléma.

2019. okt. 29. 21:59
 22/26 A kérdező kommentje:
És mégis hogyan tudnam leszoktatni? Ez tenyleg ekkora gáz lenne?
2019. okt. 29. 22:25
 23/26 anonim ***** válasza:

#21-es vagyok.

Én úgy csináltam,amikor másfél éves volt,hogy napközben kezdtem el kiiktatni a cumisüveget.

Nem mondtad,hogy amúgy másból iszik-e?!

Ha nem,akkor meg lehet próbálni közösen választani egy olyan itato poharat (kulacs, vagy bármi) ami tetszik neki,hogy meghozd a kedvet és kipróbálja.

Közben nyugodtan mondogasd neki és beszélgess vele,hogy mostmár majd abból fog inni,szóval próbáld lelkesiteni.

Lesz ellenállás a részéről ,és olyan is lesz, hogy elgondolkozol majd,hogy miért is ne adhatnad oda neki...

De ki kell tartani.

Rengeteg praktika van a neten.

Nálunk az is bevált,hogy ma nincs itthon tej,mert nem vettünk a boltban holnap majd együtt veszünk stb...

Ha már napközben sikerül atszoktatnod , akkor az esti következik.

Nálunk működött,hogy a vacsorához kapta meg azt az italt amit amúgy a cumisüvegbe kapott előtte.

Ha kérte elalvás előtt,raktam bele vizet és nem kellett neki.

Lényeg,hogy amit mondasz neki,az ugy legyen.

Nem lesz könnyű,mert már 2,5 évesen iszonyat akaratuk van, de te vagy a felnőtt és ki kell tartani bármi áron.

Nem szabad elfelejteni,hogy ezzel teszel jót neki.

2019. okt. 30. 06:01
 24/26 A kérdező kommentje:
Ez nem is olyan rossz ötlet..:-) köszi a tanácsot.
2019. okt. 30. 10:09
 25/26 A kérdező kommentje:
Egyébként pohárból is megissza a tejet,csak lefekvéshez kell neki a cumisüveg.
2019. okt. 30. 10:42
 26/26 anonim ***** válasza:
56%

Elmagyaráznám neki, hogy fogmosás után már csak vizet szabad inni, különben elromlik a foga, fájni fog és csúnya fekete lesz. Utóbbihoz illusztrációként én megmutattam a lányomnak a saját hátsó fogamban levő amalgám tömést ;). (Mindig beválik, ha valamiért nem akaródzik neki fogat mosni.)

Ezután, véletlenül elvinném a játékbolt felé, és ha van valami játék, amit nagyon szeretne, "nagy nehezen" beadnám a derekam, hogy megvesszük azzal a feltétellel, hogy akkor megígéri, hogy mostantól fogmosás után nincs tejivás, csak vizet lehet inni pohárból. Mindig megvesztegethetők :). Otthon mielőtt kinyitjátok a játékot, kidobhatjátok együtt a cumisüveget, véglegesítve a döntést.

Persze lehet, hogy estére elfelejti az ígéretét, és kéri a megszokott tejet, de akkor kedvesen emlékeztetni kell, hogy megígérte, újra megmutatni a csúnya fekete amalgám tömést, megkérdezni kér-e egy kis vizet, esetleg olvasni még egy mesét helyette.

Ha lesz is az elején némi nyafogás, pár nap alatt megszokják az új rendet.

2019. nov. 30. 01:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!