Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hany eves gyereknek valo a...

Hany eves gyereknek valo a mobiltelefon?

Figyelt kérdés
2008. nov. 10. 22:17
1 2 3
 21/23 anonim válasza:

én 4. osztályos koromban vettem az első telefononomat az összespórolt (húsvéti locsolós, stb...) pénzemből, de gyakorlatilag semmi haszna nem volt. Kábé azóta használom aktívan, amióta társasági életet élek, meg eljárok sűrűbben itthonról. (sosem volt drága telefonom, most tervezem, hogy Androidosat veszek.)

Szerintem 6-7-8. osztályban már simán, de nem kell feltétlenül csillivilli tapitelefonnak lennie...

2010. aug. 20. 13:43
 22/23 anonim ***** válasza:

Ez a gyerektől függ. Van olyan osztálytársam, aki 6 évesen kapott (már közel 6 éves a mobilja, és még mindig táborokba, vagy olyan helyekre, amikor nem lehet mindig nála, azt viszi el), én 1. osztály 2. félévben, vagyis 7 éves voltam, amikor az első telefonomat kaptam. Nem villogásból, sőt, eleinte nem is használtam, otthon felejtettem, vagy elfelejtettem tölteni, stb., elsős koromban a matricagyűjtemény volt nálunk menő, nem a mobil. Most 5-es vagyok és igenis szükségem van rá. Ha mondjuk baletttról egyedül kell hazamennem, de úgy volt megbeszélve, hogy anya jön értem, akkor tud szólni, ha későn tudnak csak jönni értem a lovardába, akkor is elérnek, ha velem/a hívóval bármi történik, akkor is meg tudjuk beszélni, beteg osztálytársaim elkérik a leckét és estig sorolhatnám, annyi mindenhez kell mobil. Még ma is, ha viszek mobilt (és nem felejtem el..), akkor se veszem elő suliban, mert jönne a szöveg hogy "Aztaaaa, ez a te mobilod? Neked ilyened van? Mekkora mákos vagy! Játszhatok rajta?", ami nekem köszönöm nem kell, baromi idegesítő.

Egyébként a felnőtteknek miért kell mobil? Oké, hivatalosan ügyeket intézni, de nyilván, ha teszem azt elmegy az áram és nem tudnak vonalason beszélgetni (és fontos dologról van szó), akkor arra van a mobil, vagy ha a párjuktól akarnak valamit, akkor is jó, szóval szinte ugyanazért, mint amiért a gyerekeknek kell.

Néhány előttem válaszolóknak kb. a múlt évből: Elárulnátok, hogy amíg általános iskolás a gyereketek és bármi történik vele, mi a szart csináltok? Mert persze, nem kell mobil, tök sznobság. Manapság a mobil teló nem extra, teljesen alap dolog lett mert mindenkinek szüksége van rá. Ne tessék összevonni a telefont az elkényesztetésel légyszíves.

11/L

2010. dec. 8. 13:54
 23/23 anonim ***** válasza:
Szerintem jó ha van 7-8 éves korától és 13-14-15 éves korában ha van pénz engedni kell nekki hogy vegyen komolyabb okostelefont pl galaxy,iphone
2011. jún. 6. 18:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!