Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ezt az orvosi eljárást miért...

Ezt az orvosi eljárást miért ítélik el néhányan?

Figyelt kérdés

[link]

Röviden: Az anyának volt egy genetikai betegsége, ezért az ő petesejtje és a férj hímivarsejtje mellett felhasználták egy harmadik, donor nő sejtjeit is, hogy korrigálják a betegséget. Ennek eredményeként egészséges gyermek született egy olyan házasságba, ahol nagyon várták! Orvosi szempontból lényeges csak, hogy három genetikai szülő. Nem az eredmény a lényeg?

2019. ápr. 12. 21:28
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
20%
Ez már azon a határon billeg, ami erkölcsi kérdés. Az egyik sejtből kidobták a magját, a másikból a citoplazmáját, és a maradékot gyúrták egy sejtté. Mit lehet még elfelezni és a felét kidobni, mondjuk egy zigótát? Egy petezsákot? Mi az ami indok lehet, és mi az, amit elvileg tilosnak kell venni?
2019. ápr. 16. 19:09
 12/13 A kérdező kommentje:
Úgy vagyok vele, hogy fél sejteket nem siratok el, mialatt napi 1000 abortuszt végeznek dobogó szívű magzatokon. Abban viszont nem vagyok jártas, hogy milyen kísérletek kellettek míg ide jutott a tudomány. Lehet, hogy elszörnyednék, de lehet, hogy csak riogatás az egész. Abban viszont biztos vagyok, hogy gyereket én magam is nagyon szeretnék, és ha biztosan tudnám, hogy csak ezen a módon lehet egészséges babám, belevágnék.
2019. ápr. 16. 19:40
 13/13 anonim ***** válasza:
0%

Igazad van, ez az, gondolkodni kell ezeken.

Például az abortuszra is mondható, mi a jobb, az abortusz, vagy újszülöttet ölni.

Két rossz közti fokozatok. Mindenkinek a saját lelke szerint kell megválaszolni.

2019. ápr. 18. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!