Valaki adna tanácsot, hogy mit csináljak vele? (részletek lent)
Ha gyerekkel vagy, akkor te vagy a felnőtt, és te irányítasz. Ez nem parancsolgatást jelent, hanem hogy nem könyörgünk a gyereknek, nem alkudozunk vele. Nekem van gyerekem, de ő már nagyobb. Munkám mellett bébiszitterkedek egy családnál, a gyerekek 1, 2,5 és 5 évesek. Főzök neki, elpakolok, takarítok utánuk. És sosincs káosz. Kezdetektől tudják, hogy ki a "főnök", pedig sosem emeltem fel a hangom velük. Ha a sétából haza kell indulni ebédre, akkor hazaindulunk és kész. Nincs könyörgés. Az unokahúgod érzi a bizonytalanságodat és ezt kihasználja.
Akik azt mondják, hogy ez normális viselkedés egy 5 évesnél, azoknak a gyereke az oviban eldobálja a ruháját, dobálózik, ha nem tetszik valami, alvásidőben rohangál? Nem hiszem, pedig az óvónők sem alkudoznak a gyerekekkel, és nem is verik őket.
Nem nyugtatlak meg, ez nem normális öt éves viselkedése. Vannak betegségek, amik ebben a korban kerülnek napvilágra, pont az ilyen viselkedés miatt. Lehet akár Adhd is, ami nem a fegyelmezés hiánya, ahogy a hozzá nem értők állítják. Inkább szakember segítséget kellene kérnie az édesanyjának, te pedig próbálj meg minden esetben higgadt maradni, a fegyelmezés helyett válaszd a dicséretet vagy próbáld meg az adott szituból kiemelni a gyereket figyelemeltéréssel. Öt gyereket nevelek, jól tudom, hogy ebben a korban mi a normális és mi nem. Ez nem az.
Elsősorban a saját magad hozzáállásán változtass saját magad miatt. De én szakembert javaslok, pl nevelési tanácsadó kezdetnek jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!