Normális, hogy a nővérem (egyébként teljesen egészséges) 5 éves fia még mindig bekakil és bepisil?
Egyáltalán volt leszoktatási időszak náluk? Vagy volt átmenet?Úgy értem,hogy leszokott, tegyük fel egy évig szobatiszta volt, majd egyszercsak ismét telerakta a pelust?
Mert ha ez volt akkor ott valami nagy baj van, nagy lelki baj.Nem érte sokk?Szülők veszekedése?Esetleg válnak?Ovodai bajok?
Ha csak pisi lenne és csak éjszaka azt mondanám,hogy mélyen alszik,nekem is gyakran volt ilyen és azt is álmodtam,hogy pisilek, de a ti esetetekben ilyen nincs és ez szomorú.Jó lenne ha tényleg kiderítenétek mi okozza ezt,mert iszonyatosan rossz lehet neki:S
Biztosan nem normális......
Mindenképpen orvos,mert ez a gyereknek sem lehet kényelmes.....
Nem értem a szülöket.Olvass utána a neten és mutasd meg a szülöknek is.
Attól függ, mit értesz bekakilás és bepisilés alatt. Mindig vagy gyakran fordul elő? Teljesen bekakil-bepisil mint egy csecsemő vagy csak későn indul vécére és bemegy?
Egyébként utolsónak igaza van, ha félévig egyáltalán soha nem volt ilyen probléma, akkor az biztos gondot jelent. Ha soha nem volt teljesen szobatiszta, akkor szerintem nem lelki gond.
A gyerekkori, de a tini kori rendszeres bekakilásnak sok oka lehet. Például: szervi (betegség, elváltozás), állandó székrekedés (fura, de igaz), ezen étrenddel is lehet javítani, de az okot is meg kell keresni és a leggyakoribb ok a pszichés (mely a székrekedéssel is párosulhat).
Minden esetben először a háziorvoshoz kell elvinni a gyermeket, a háziorvos elküldi a megfelelő szakvizsgálatokra, hogy kizárják a szervi problémákat. És ezt követően, ha nincs szervi probléma, akkor gyerekpszichológushoz küldi, aki kideríti a baj okát és a szülővel konzultálva, megállapítja a megfelelő kezelést és el is kezdi azt.
Nem kell szégyellni, hogy a gyermek bekakil, mert a bekakilás, a bepisilés ebben a korban elég gyakori tünet.
A kezelésig, az eredményéig érdemes a gyerekre pelenkát adni, súlyától, illetve testalkatától függően S méretű felnőtt pelenkát (patikákban kapható) vagy Libero Night Comfort gyerekpelenkát (60 Kg-s gyerekre való változatot), ez belebújós, mint egy alsónadrág olyan, a DM üzleteiben kapható. A pelenka növeli a gyermek biztonságérzetét, később érződik a szag és a ruhát is megvédi, nem látszik a fenekén, hogy a nadrágjába kakilt, esetleg kakilás közben néhány csepp pisi is befolyt (ezért is jó).
Linkek a témában:
Amikor nagy dolog a nagy dolog - Az encopresisről
Féltékenység
A gyermekkori esetek 95 százalékában székrekedés húzódik meg...
A utolsó linkben a cikk írója a székrekedés pszichés okait nem sorolta fel, nyilván Ő csak a saját szakterületéről értekezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!