Hogyan kell intézni hogy felemelt családi pótlékot kapjunk?
Figyelt kérdés
Fiam középsúlyosan fogyatékos. Kisegítő iskolába jár. Felemelt családi pótlék járna rá de még soha nem kaptuk. Az államkincstárnál azt mondták kérjek szakvéleményt az orvostól ahova egyébként is hordom. (nem házi orvostól) De mi soha nem jártunk orvoshoz, nevelési tanácsadóba jártunk iskola előtt. A házi orvos azt tanácsolta neurológiára vigyem el. Mikor oda mentünk azt mondták nem hozzájuk tartozik. De annyit nem segítettek, hogy ha nem hozzájuk tartozik akkor hova. Az iskolában pedig azt monták ők nem tudják.2010. jún. 30. 12:24
2/9 anonim válasza:
Nekünk szakértői vizsgálatra kellett vinni szakértői bizottsághoz (konkrétan mi a Bp. V. Deák F. u.-ba mentünk Metzger Balázshoz, ennek a szakvéleményét kellett beadni. Tudtommal csak ilyen helyeken állapítják meg, milyen szinten sérült, nagyon alapos vizsgálat, feladatok után. Ezt tudni kellene a nevelési tanácsadóban és a kisegítő iskolában is, sokszor ők kérik az időpontot a szakértői bizottságtól, mindenképpen kapcsolatban állnak vele! Ott pszichológusok vizsgálják főleg, lehet, ebben a háziorvos tájékozatlan, de a nevelési tanácsadóban biztos tudnak segíteni, hová tartoztok.
3/9 anonim válasza:
Előző vagyok. Elvileg az a papír, ami alapján megállapították, hogy középsúlyosan fogyatékos, is elég kell hogy legyen a családi pótlékhoz, hisz az is valamilyen szakvélemény (sőt, a kisegítő iskola is ennek alapján vette fel, gondolom).
4/9 A kérdező kommentje:
Csak olyan szakvéleményünk van hogy milyen iskolába kell neki járni. Nekem azt mondták az államkincstárnál hogy olyan szakvélemény kell hogy szerepeljen rajta hogy a felemelt családi pótlék igénylése céljából készült. És Hajdú-Biharban élünk.
2010. jún. 30. 14:41
5/9 anonim válasza:
szia, az a pszichiáter vagy hasonló szakember aki megállapította hogy kell járnotok fejleszétsre, neki kell kitülteni egy papírt, amit az államkincstárban adnak. azt visszvoszed kitöltve, és megy az emelt csp.
6/9 anonim válasza:
Engem is ide oda küldtek a gyerekkel. Nem mindenki adhatja ki a papirt. Nekem végül a szakértöi bizottság véleményre és saját vizsgálata alapján egy pesti pszichologus adta ki a papirt. Ha gondolod privibe megadom a számát
7/9 A kérdező kommentje:
Hajdú-Biharban élünk, nekünk az sajnos túl messze van. A közelbe kellene keresnem egy orvost. Azért köszönöm!
2010. júl. 8. 20:02
8/9 anonim válasza:
Valaki csak megállapította,hogy középsúlyosan fogyatékos a kisfiad...Őhozzá kell visszamenni,és vinni 3 példányt az "Igazolás tartósan beteg, súlyosan fogyatékos gyermekről" dokumentumból.Kitölti,és az egyiket leadod a MÁK-nál.Netről is leszedheted: [link] kell elmászni érte a MÁK-hoz.Ha őhozzá nem akarod vinni,a zárójelentéssel,vagy akármilyen papírral amit kaptál keress fel egy neurológust,vagy kérj beutalót házidokitól a neurológiára,és menj a kórházba,megvizsgálja a fiadat,kitölti a papírt.Nem egy bonyolult dolog,csak időigényes az elintézése.
9/9 anonim válasza:
[link] Előző vagyok,bocsi,ez a jó link a nyomtatványhoz.Azért kell 3,mert 1 neked,1 a dokinak,1 a MÁK-nak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!