Aki jutalmazással nevel (matricák, mágnesek, pontok stb x összegyűlik, kap valamit), elmondaná, hogyan csinálja gyakorlatban?
Sosem voltam a híve ennek a módszernek, de elég nehéz együttműködni a 6 éves fiammal és a pszichológus ezt javasolta.
Persze tudom, nálunk mik a sarkalatos pontok, de szívesen látnék konkrét példákat, hogy ki miért-mit-mennyit ad, mit lehet elérni stb.
Az is érdekelne, honnan lehet letölteni kártyákat a tevékenységek sorrendjének megerősítéséhez. (VAgy milyen keresőszóval érdemes kutatni.)
Köszönöm.
9,
A pozitív megerősítéssel kombinált jutalmazást kicsiknek talaltak ki....
Szerintem borzalmasak ezek a pontozós rendszerek! Azért csinálja meg a dolgokat, mert
1. házi munkát mindenki végez, egy család vagyunk és mindenkinek van feladata, ez nem kívánság műsör
2. mert örömöt okoz neki, az én örömöm (ne pontért, olvasson könyvet vagy rakjon rendet a konyhában).
Utolsó!
Ez nem a házimunkáért volt eredetileg kitalálva. A gyerek vislekedeset lehet vele formálni. Eleve max másodikos gyerekéknél szoktak javasolni, magatartás problémákra, csak sokan félre értik és rosszul alkalmazzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!