Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tegyek? Magához nyúlt?

Mit tegyek? Magához nyúlt?

Figyelt kérdés
Rajtakaptam a 4 éves kislányomat,hogy a székhez dörgölőzik,de nem hagyta abba.Megkérdeztem mit csinál,erre azt felelte csikizek.Hol láthatta ezt?Teljesen kétségbe vagyok esve,mi jön ezután?
2010. jún. 22. 13:20
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
96%

Sehol nem látta:) Kezd kialakulni a nemi identitása. Ezzel nem tudsz mit csinálni. Ha bünteted , vagy megszidod emiatt, azzal csak bajt okozol a későbbiekben.

Majd abbahagyja.

2010. jún. 22. 13:22
 2/33 anonim ***** válasza:
92%
Inkább azt magyarázd el neki,hogy ezt nem illik nagyközönség előtt csinálni.Amíg otthon,szobában "dolgozik" és tudja,hogy ez nem másokra tartozik,addig nincs baj:D
2010. jún. 22. 13:25
 3/33 anonim ***** válasza:
100%
a 2. válaszolónak van igaza. Ez teljesen normális folyamat és MINDENKI végigmegy ezen. Te is és a te szüleid is csinálták. Annyit kérhetsz tőle, hogy egyedül csinálja, mert ez nem tartozik senkire. És nagyon aranyos szót talált rá :)))
2010. jún. 22. 13:28
 4/33 A kérdező kommentje:
Akkor más gyereke is csinálja ezt?Ennyi idősen?Mert igen én is csináltam,de sokkal idősebb voltam.
2010. jún. 22. 13:31
 5/33 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen normális, nála sokkal kisebb gyerekek is már birizgálják a micsodájukat. Ne szidd le, ne legyen bűntudata, hogy ilyet csinált, kezeld higgadtan, mondd meg neki,hogy nem baj, hogy csinálta, csak ne mások előtt.
2010. jún. 22. 13:38
 6/33 anonim ***** válasza:
85%

Teljesen természetes dolog ez, semmi ijesztő nincs benne. Előidézője azonban lehet: minthogy örömszerzés, érdemes körülnézned családodban, hogy vajon eléggé harmonikus-e életetek, mennyi stressz éri a gyermeket, illetve, hogy vajon elég színes-e gyermeked élete? Hiszen unalmában is keresheti a felfedezett orgazmuslehetőséget.

A "körülnézést" úgy értem, hogy azonnali, kapásból történő elutasítás helyett ezen a két dolgon komolyan elgondolkozol.

E jelenségnek semmi köze sincs az illemhez. Vigyázz, mert nagyon nagy hibát véthetsz most, megtörténhet, hogy jó szándékú értetlenségedben tönkreteszed lányod majdani szexuális életét szinte örökre. Majd csak pszichoterápiával lehet visszaállítani a normális helyzetet. Tehát ne szólj rá semmiképpen! Legyél elfogadó, megértő vele, és ilyen hangnemben igyekezz figyelmét elterelni, lekötni valami számára kellemes, jó dologgal. Ez az a pillanat, amikor az ügy hibás kezelésétől, frigiddé válhat a majdani nő.

Kérdésedből kitűnt, hogy szerető és gyermekére figyelő édesanya vagy. Nyugi! Ilyenkor mindig szelíden, kedvesen hívd játszani.

2010. jún. 22. 13:42
 7/33 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a 2,5 éves lányom szokott odanyúlkálni a cunijához....Ez van.Majd abba hagyja.Közönség elöttne csina´lja. :)
2010. jún. 22. 13:48
 8/33 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nincs gyerekem és nem emlékszem miket csináltam négy évesen,úgyhogy azon kívül,amit írtam nem tudok mit írni,de ezt olvasd el,én tök jót röhögtem rajta,főleg a Tescós részen:P

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__proble..

2010. jún. 22. 13:53
 9/33 anonim ***** válasza:
13%
Hát nem tudom az én lányom 9 éves de még nem csinált ilyet,ha nem látta sehol akkor honnan tudná a gyerek azt csinálja amit lát.
2010. jún. 22. 14:42
 10/33 anonim ***** válasza:
91%

Kedves utolsó, biztos lehetsz benne, h a te gyereked is csinálta, max. te nem tudtad, hogy mit csinál. Ajánlom elolvasásra ezt a cikket ( a kérdezőnek is, h megnyugodjon :) ):

[link]

2010. jún. 22. 15:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!