Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit csináljak, hogy megszeress...

Mit csináljak, hogy megszeressen a nevelőapám?

Figyelt kérdés

Én egy 15 éves lány vagyok és az a problémám, hogy anyukám párja, aki velünk él, azaz a nevelőapám nem foglalkozik velem.Nem vagyok a saját gyereke ezért megértem, hogy nem szeret annyira mint a sajátját,de mégis nagyon szeretném, ha foglalkozna velem, ugyanis nekem az igazi apukám meghalt egészen kicsi koromban, szóval ha úgy vesszük, olyan mintha soha nem is lett volna apukám.Azt mondja szeret engem, de mégsem érdekli mi van velem. Nem kérdezi meg soha, hogy mi volt a suliban,sosem beszélget velem. Ha megkérem hogy legyen kicsit velem, akkor mindig leráz valamivel, például hogy ő most nem ér rá, fáradt meg ilyenek.Persze megértem, hogy nem érhet mindig rá, na de hogy soha...Pedig mindig jól viselkedek vele,kitűnő tanuló vagyok,otthon is sokat segítek...Szóval nem tudom mi a baja velem.Lehet, hogy semmi, de mégsem szeret igazán. Mindent megpróbáltam már, hogy figyeljen rám.Odamentem hozzá és elkeztem vele beszélgetni, hogy milyen volt a napja, meg ilyenek, amikre ő válaszolt is,de nem kérdezett vissza, hogy -És neked?Kértem tőle segítséget a matekházimban, pedig nem is lett volna rá szükségem,mert meg tudtam volna csinálni,de vele akartam kicsit lenni,és azt mondta,hogy nem igazán tudja a kilencedikes anyagot(pedig matektanár volt nagyon sokáig).Olyan is volt már, hogy elmondtam neki, hogy szeretném, ha többet lenne velem és erre ő azon nevetett, hogy ezt milyen aranyosan mondtam neki.Szóval nem is vett komolyan, pedig én ezt komolyan mondtam neki.Amikor nagyon ritkán megölel(ne),akkor meg a tesóm(11éves)gyorsan odaszalad hozzánk és ott ugrál körülöttünk meg minden, hogy ne öleljen meg.Nagyon gonosz.Egyébként nincs egymással más bajunk, sokszor van olyan is, hogy tőlem kér tanácsot, de mégis...Olyan rossz ez nekem.Esténként sokat sírok emiatt, és úgy érzem, hogy ezek amiket leírtam, már egyre inább zavarja a mindennapjaimat.Szóval mit csináljak, hogy foglalkozzon velem?

A válaszokat előre is köszönöm szépen!

2010. jún. 16. 17:48
 1/7 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnállak! :_( Sajnos nincs semmi jó ötletem. Én biztos nagyon szeretnélek!
2010. jún. 16. 17:56
 2/7 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem a tesód nem gonosz, hanem féltékeny, neki is nagy szüksége van szeretetre, ahogy neked is.

Anyukáddal már próbáltál beszélni erről? Hátha ő tud segíteni, vagy legalább közbenjár a nevelőapádnál.

Nagyon szorítok, hogy jóra forduljanak a dolgaid.

2010. jún. 16. 18:00
 3/7 anonim válasza:

Szerintem csak nem tudja,hogy hogyan kezelje a helyzetet. Te is kamaszodsz,nőiesedsz és már nem kisgyerekként tekint rád. Egyébként átérzem a helyzetet,csak az a különbség,hogy nevelő anyám van. De ugyanez folyik nálunk is. Csak más egy teljesen idegen gyereket nevelni,főleg,hogy már nem is kicsi. És ha mostoha apuddal nem is tudsz beszélni,akkor szólj anyukádnak,biztos segít. :)

18/L

2010. jún. 17. 11:41
 4/7 anonim ***** válasza:
Szegénykém, sajnálom nagyon. Nincs ötletem, te minden tőled telhetőt megtettél... Azért a nevelőapád szerintem szeret téged, csak nem tudja olyan nyíltan kimutatni, mint a saját gyermeke esetében. Ez valahol érthető is, lassan felnősz, egyre nőiesebb leszel, ahogy mások is említették előttem, zavarban lehet és talán tart attól, hogy félreérthető lenne. Azért beszélj anyukáddal, ha jól áll hozzá (remélem így lesz), kérd meg, hogy beszéljétek meg ezt hármasban: anyud, nevelőapád és te.
2010. jún. 20. 15:50
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem is elsőre az jutott eszembe, hogy nőiesedsz és zavarban van emiatt.

Ez teljesen normális reakció, csak nehogy azt higgye, hogy neked viszont ő tetszik :)

Szerintem is beszéld meg anyukáddal.

Apukádat sajnos senki sem tudja helyettesíteni, hiába szeretnél egy másikat.

Talán az is a baj,hogy nem gyászoltad meg őt eléggé, nem beszéltetek róla anyukáddal. Csináljatok egy estét az emlékére, anyukád és te, mesélje el hogy milyen volt ő, te úgysem emlékezhetsz rá, ha olyan kicsi voltál.

Én igazság szerint azután lettem jóban apukámmal, miután meghalt (sajnos alkoholproblémái voltak, húsz évig nem is találkoztunk..). Elképzeltem pl. hogy eljött a szalagavatómra és táncoltunk (hallottam a rádióban egy számot amiről eszembe jutott, megkerestem a youtube-on, és pont olyan érzésem volt, mintha a szalagavatóm,on állnék..odaképzeltem aput, és táncoltunk (egyedül voltam otthon.) persze marha nagy sírás lett belőle, de megkönnyebbültem. Azóta tök jól elvagyunk, beszélgetek vele néha.)

Írhatsz neki levelet is, senki sem kell, hogy lássa. Naplót is vezethetsz neki.

Attól, hogy valaki meghalt, nem kell betölteni az űrt, amit hagyott, mert szerintem ilyen fontos személy után, mint egy apa, nem is lehet.

A mostohaapádat inkább tekintsd havernak, szövetségesnek, barátnak, anyukád társának, ez róla is levesz némi terhet majd.

2010. jún. 24. 16:15
 6/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Köszönöm szépen a válaszokat. Biztos, hogy van abban valami, hogy a tesómnak is szüksége van szeretetre. Ez teljesen igaz, de hiába mondom el neki százszor, hogy ne akkor idegesítsen minket amikor épp velem lenne, de nem érti meg.

Szerintem a nevelőapám nem tart attól, hogy félreértenék ha esetleg többet lenne velem meg ilyesmi, mert bár 15 éves vagyok, de egyáltalán nem vagyok olyan nőies mint mások ilyenkor. És tutira nem hiszi azt, hogy nekem ő tetszik. Annyira azért nem vagyok nyomulós. XD Meg megértem azt is, hogy nem fog soha úgy szeretni mint az ő gyerekeit. Írtátok, hogy : „Apukádat sajnos senki sem tudja helyettesíteni, hiába szeretnél egy másikat.” De ez nem így van, mert szerintem valaki betölthetné az életemben az apa szerepet. Semmiféleképpen nem szeretnék estét csinálni apukám emlékére. Tudom milyen volt. Kicsi voltam mikor meghalt, de azért emlékszek rá. Olyan ember volt, aki elitta és eljátékgépezte az összes pénzünket és volt, hogy megverte anyát amikor részeg volt. Sőt! Úgy halt meg, hogy (nem tudom miért) öngyilkos lett. Szóval itthagyott engem. Nem csinálok estét az emlékére. Örülnék, ha nem is emlékeznék rá. A halottakat egyébként is el kell engedni. Sajnos semmit nem érnék azzal, ha beszélnék hozzá, vagy ilyesmi, mert nem lenne értelme. Nem tudna válaszolni, vagy megölelni… Na de mindegy… Ha valaki tud még esetleg javasolni valamit, akkor szívesen várom a válaszát.

2010. jún. 28. 16:23
 7/7 anonim ***** válasza:

nem akarok rossz tanácsot adni, de azt mondom fogadd el, hogy neked ennyi apa jutott. van akinek ennyi sem, van akinek a saját apja rosszabb apja...

keress helyette barátokat.. 1-2 éven belül lesz saját párod és le se fogod szarni, hogy mit csinál a nevelő apád... bocs a kifejezésért.

2010. aug. 1. 03:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!