Én is felelős vagyok a balesetért?
Nem vagy hibás.
De a helyedben mindenképp beszélnék a szülőkkel és őszintén elmondanám nekik hogy érzek, tehát ezt amit leírtál. Magadon és rajtuk is segítesz ezzel ha megbeszélitek.
Jogi értelemben te. Ez akkor merülhet fel, ha súlyos gondatlanság történik és perre kerül a sor. Ilyen esetben, ha cselekvőképes felnőttre bízza a szülő a gyerekét (szomszéd, barát, nagyszülők, bébiszitter, bölcsőde, óvoda, stb.),akkor az a felelős érte, aki éppen vigyáz rá.
Viszont a kisebb balesetek nem kerülhetőek ki. A lányom kétszer is esett úgy a bölcsődében, hogy a sebészeten randiztam már a gondozónővel, mert mélyen felrepedt a szája. Bennem nem volt harag, mert itthon is láttunk akrobatikus eséseket tőle - az elvárható gondosság megvolt, de hiába kezdtek el rohanni felé, mire odaértek 2-3 méterről, már felnyalta a betont.
De a szomszéd kislány is repült le 2 évesen a kismotorról úgy, hogy 10 percig rám bízta az anyja, amíg elment boltba. Az az én felelősségem volt, bár szerencsére apró karcolásokkal megúszta.
Szintén ez a kislány esett le mászókáról úgy, hogy én álltam mellette, de az anyja is 1-2 méterre volt, csak épp elfordult néhány pillanatra. Na, ott már én se tudom, melyikünket terhelte a felelősség - de szerencsére akkor se történt komoly baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!