Mit lehet tenni ebben a helyzetben 7 éves fiam problémás az iskolában?
Nevelési tanácsadóba szeptemberre kaptunk időpontot,
most elsős, nagyon okos, gyorsan tanul, de van amikor szépen csinál mindent az iskolába, és van amikor zavarja a társait, ez főleg akkor van amikor haza jön az apjától. Tegnap már a 4. intőjét hozta haza.
Tegnap nagyon pofátlanul viselkedett velem is, és a tanárnőjével is, rászóltam, beszéltem vele, büntibe is tettem, de nem tudom mit tehetnék még!
Sokszor, úgy viselkedik mint egy elkényeztetett gyerek, pedig, tisztességesen nevelem, foglalkozom vele, programokat csinálok, tanulok vele stb. Próbálok következetes lenni. Igyekszem mindent megtenni.
Ha egy elsős 4 intőt összeszedett már, akkor ott komoly baj van. Tanítőnője mit mond? Ők küldtek nev.tanba, vagy magadtól viszed?
Szintén elsősöm van, néha maga a sátán :/ Tanerő is látja, de kezelik a saját lehetőségeik szerint. Most akarok majd időpontot kérni neki mentálhigiénére (nem nevtanba, nem akarok szakvéleményt), nyáron körbejárnám a dolgot.
Ha pl adhd-s, akkor tök mindegy, hogy nevelted, mennyire foglalkozol vele, egyszerűen máshogy van bekötve az agya, és azért nem megfelelő a viselkedése.
Én nálunk erre gyanakszom.
És a tanító nem is javasolta 4 intő után, hogy valamit kezdeni kellene a gyerekkel?
Enyém nemrég totál kiakasztotta, és akkor dobtam fel először, hogy már korábban is gondolkodtam az orvoson, elvinném... de ő azt mondta, nem kell, legközelebb nem lesz gond. Eddig az összes büntetése egy darab feketepont volt, minden problémát szóban rendezünk. Viszont ehhez az kell, hogy jó legyen a kommunikáció közted és a pedagógus között.
És mint írtam, én inkább elviszem majd gyermekpszichiáterhez, mint nevelési tanácsadóba. Az előbbi diagnózist ad, az utóbbi szakvéleményt. Az előbbi egy bno kód, amit ha akarsz, csak te tudsz, az utóbbi címke :/
Ha gondolod, írhatsz privit, ha úgy könnyebb :)
Kérdés, hogy miért kap intöt?
Azért mert ugrál órán, mert viháncol, és nehezen ül meg?
Vagy azért mert meg ver egy osztálytársát, bele rug a tanárnöbe, csunyán beszél másokkal?
Mert a kettö között nagy külömbség van. Egy elsös gyerek nehezen ül meg, és ennek idöt kell hagyni. Egy jó tanár vár, és vár, a gyereke gyszer bele szokik a környezetbe...
Amit teh tehetsz, hogy elbeszélgetsz vele,hogy miért csinálja ezeket? Mit érez olyankor? Vannak-e rossz érzései? Mit gondol a többiek mit éreznek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!