Szerintetek lehetséges, hogy egy 2,5 éves kisgyerek azért nem beszél, mert nem akar?
Figyelt kérdés
Nem két nyelvű, de jár baba-angolra.Csak 4-5 szót mond. Mindet ért, utasításokat követ, nem szavakkal sokat kommunikál. Van, hogy elkezd mondani valamit, aztán hirtelen abbahagyja, mintha rájönne, hogy beszélni kezdett, és azt nem akarja.2018. febr. 23. 19:33
2/9 anonim válasza:
Nem értem, hogy a baba angol hogy jön ide. Gondolom, annyit nem jár, hogy összezavarja őt, mint a rendes kétnyelvűeket. Vannak gyerekek, akik még 3 évesen sem beszélnek, igaz, ott már érdemes utána járni, miért. De lehet egyszerűen az, hogy későn kezd el beszélni, mert ilyen. Viszont az oviban kénytelen lesz beszélni, legkésőbb ott rá fog jönni, a többi gyerek "ki fogja követelni" a magatartásával, vagy verbálisan, hogy mondjon valamit. És ő is rá fog jönni, hogy hátrányba kerül, ha nem beszél.
3/9 A kérdező kommentje:
Nem az én gyerekem, csak távolabbi rokon, de a szülei kétségbe vannak esve, gondoltam, rákérdezek. Köszi az eddigi válaszokat.
2018. febr. 23. 19:45
4/9 anonim válasza:
2-es válaszoló vagyok. Szívesen. Azért ha így a helyükbe képzelem magam, én nem járatnám baba-angolra, ha még az anyanyelvén sem kommunikál eleget.
5/9 anonim válasza:
Azért az egész érdekes, ha félbehagyja, amit mondana. A legtöbb nem beszélő 2 éves vagy halandzsázik, vagy meg se mukkan, csak pár egyszótagú vagy hangutánzó szót tud.
Ha félbehagyja, szerintem önbizalma nincs, jót tehet neki egy kis beszédindítás, hogy biztosan meglegyen a helyesen bátorító közeg.
6/9 anonim válasza:
Esetleg azt tudom elképzelni hogy zavarba van. Pl ha egyszer mondott valamit és fél órán át "dicsérték meg éljenezték" áteshetett a ló túl oldalára és inkább kellemetlenül érzi magát
7/9 anonim válasza:
Lehet. Lányom is már mindent értett, de nem akart beszélni. Akkor szólalt meg, amikor egy kiránduláson arról beszéltünk, hogy milyen fagyit vegyünk a testvérének, de akkor rögtön mondatban: "Emma is kér!". Attól fogva beszélt :)
Einstein 4 éves koráig nem beszélt, szóval a 2,5 év még nem extrém :)
8/9 anonim válasza:
Előző vagyok: megnéztem a babanaplóban: valójában azt mondta :"Én is!". Előtte úgy beszélt, hogy állathangokat utánzott, meg egy hümmentés volt az igen, két hümmentés a nem.
9/9 anonim válasza:
Ismerek ilyet, de nem magyarországról. Hatévesen (még nem volt iskolás) egyszer csak elkezdett folyékonyan beszélni, addig egy mukkot se, voltak vele mindenhol, kódot is kapott, hogy autista, egyszerűen nem szólalt meg. Aztán persze leesett az álluk, megkérdezték, eddig miért nem beszélt. Azt mondta, nem volt kedve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!