A kisfiam 4 éves és nem beszél. Akik hasonló cipőben jártak az ennyi idős gyerekkel, mi lett? Végül elkezdett beszélni? Mennyire tudta behozni a lemaradást?
5 éves a kisfiam. Megkésett beszédfejlődés volt nála is.
Kb. másfél éves koráig normálisan fejlődött a beszéde, hangutánzó szavakat, állathangokat mondott kb. egyéves korától. Aztán valami történt másfél és 2 éves kora között, és teljesen leállt a beszéde. Csak a "nem" szó maradt meg. Semmi trauma, semmi költözés, semmi komoly betegség, vagy nagy változás nem volt az életében.
Nekem olyan érzésem volt, hogy a hangok artikulációja nem megy neki. Elvittem logopédiára, de semmi értelmeset nem tudtak mondani.
Nem sokkal 3 éves kora előtt egyszer csak elkezdett újra szótagokat, rövid szavakat mondani, és mire ovis lett, már egyszerű mondatokban meg tudta magát értetni.
Mostanra már csak a hangképzéssel, kiejtéssel vannak kisebb problémák, a szókincse és a mondatalkotás, nyelvtan korának megfelelő.
A mai napig nem tudom, mi történt vele pici korában, de szerintem valamilyen szervi probléma lehetett (a hallása jó, és megértette, amit mondtunk neki). 4 éves kora óta jár fejlesztő tornára, szerintem nagyon sokat fejlődött azóta. Logopédiát most fogjuk kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!