10 éves fiam nem eszi egyáltalán a főtt ételt! Csak a szendvicset! Meg a joghurtokat és az ilyen kis nyalámságokat! Hogy szoktathatnám rá a főtételre? ,
Kérdés számomra, hogy eddig sem evet főtételt vagy csak most makacsolta meg magát.
Ha a lelkibeszéd nem segít, hiszen ő már "nagy" fiú, mutasd meg neki azt a videót amit egy amerikai fiatal ember készíett amint 3 hétig (igaz McD) csak műanyag ételeket evet, semmi főtétel... talán megértí az üzenetét.
Kitartást nem könnyű...
Még egy tipp: vond be a főzésbe és talán a kostolgatás stb hatására mégis meggondolja magát:)
Szia!Nekem is van egy 10 éves fiam,de szerencsére ilyen problémánk nincs.Mondjuk én minden nap főzök,kicsi koruk óta,szóval esélytelen,h ne szeresse a főtt ételt.Szerintem megszokás kérdése,és félre ne érts,nem akarlak megbántani,de kicsit engedékeny lehettél vele,h csak a nyalámság:)(Bár lehet,h csak a "dolgozó anya szindróma"mellékhatása,nem tudom,épp ezért előre is elnézést.)
Mindenesetre egy 10 éves már nem annyira kicsi,h ne értse meg,mennyire fontos a főtt étel-minden szempontból.Javaslom,h kezdeményezz vele közös étkezéseket,kóstolgatást.Gondolom már sok mindent kipróbáltál,és nem is annyira egyszerű "rászoktatni" a kisfiút újra a főttekre,mint sokan hisszük.
Azért sok sikert!
(Ha nem menne szép szóval,legyél kicsit drasztikus,és hagyd meg a nyalámságot dícséret céljára,joghurtot reggelire-vacsorára,a szendvicset a suliba,és az ebéd legyen kötelező!Végül is te vagy az anyja:))
Szóval kitartás!
Üdv:Bia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!