Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Kitalált barátok 5 évesnél?...

Kitalált barátok 5 évesnél? Aggódjak vagy normális?

Figyelt kérdés

Pár napja kezdte, mintha látná őket, nekem "diktálja", hogy mit mondjak nekik, mondja a reakcióikat, mintha egy csapat gyerek lenne, megyünk együtt ide-oda, neveket ad nekik, nézzem meg, mind beszálltak-e az autóba, stb... de látszik, hogy nem igazából látja őket, mint a Csodálatos elme című filmben, hanem ő is tudja, hogy ez játék. Mint a tipikus szerepjátékban, "mondjuk azt, hogy most úgy van, hogy..." "most játékból...."

Vagy csak hiányzik neki az ovi?

2017. aug. 16. 05:45
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Ikerfiaimnak szintén 5 éves korukban volt képzelt barátja, mindkettejüknek ugyanaz, ráadásul egy állat, akit úgy hívtak, hogy Professzor Cica.

Gyakran emlegették, játék közben is megjelent a név, sőt, ha letoltam őket valamiért, akkor szintén ezzel válaszoltak vissza, hogy de a Professzor cica így meg úgy...

Aztán jött egy bizonyos Balog bácsi, de ő is macska volt, egy fekete varázslómacska.

Alig egy év alatt kinőtték...

Én normálisan viszonyultam ehhez, abszolút nem aggódtam miatta. Sőt, az ilyesmiből sok választ nyerhetsz, akárcsak a rajzaiból...

2017. aug. 16. 13:47
 12/20 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, megnyugodtam, de azért figyelek.
2017. aug. 16. 14:26
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk majd 2 évig lakott 10 kiscica. :)

Be kellett kötni őket a kocsiban, vittük őket magunkkal a játszótérre, stb.

Pár hónapja nem hallottam róluk, 6 éves a lányom.

Szerintem teljesen normális.

2017. aug. 16. 17:24
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Húgom kisfiának olyan képzelt barátja van,hogy a szülei meghaltak,és a föld alatt lakik....horror komolyan.
2017. aug. 16. 22:05
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiamnak 4-5 éves korában voltak képzelt barátai (2 fiú, később egy autó), illetve egy képzelt világról mesélt nekem sokat. Többnyire arról szólt a történet, hogy abban a világban, azokkal a gyerekekkel máshogy történnek a dolgok, mint nálunk, pl. nekik mindent szabad, ami neki tilos. Szerintem a vágyait élte ki így (nem mintha annyira szigorú korlátok között kellett volna élnie).

6 éves korára elmúlt ez az időszak. Én is utánaolvastam akkoriban, mert aggódtam, de a szakirodalom szerint ez teljesen normális.

2017. aug. 19. 01:30
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Kishúgomnak meg férje volt, nem emlékszem pontosan, azt hiszem 4-5 éves lehetett. Neve is volt, és mindig mesélt róla. Aztán persze hamar "kinőtte". Azóta már tényleg van férje, sőt gyerekei is, és a 4 éves fia egyfolytában fantáziál, volt, hogy az öccsével azért veszett össze, mert az ráült a képzeletbeli kutyájára.

Ennyi idős korban ez teljesen megszokott gyerekeknél.

2017. aug. 19. 22:51
 17/20 anonim ***** válasza:
30%

Attól hogy másoknál is előfordult, több gyereknél mint gondolnánk egyálatlán nem biztos, h normális. (ismerem az erre vonatkozó szakirodalmat, miszerint igen normális a jelenség bizonyos fokig és keretek között).

Ahhoz azért nem kell szakembernek lenni, hogy rájöjjünk a föld alatt élő kisfiu a halott szüleivel nem okés.

A kérdező problémája is elég egyéltelműen arra enged következtetni, h egyszerüen csak társaságra vágyik a gyerek...

2017. aug. 20. 17:29
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Az én 4 évesemnek is van képzeletbeli barátja, egy rettentően szófogadatlan, vakmerő kisfiú az illető, aki mindenhova felmászik, ide szalad-oda szalad, mindent megengednek neki, stb.

Én úgy gondolom, hogy a kislányom rávetíti erre a képzeletbeli gyerekre az ő kis belső vágyait, amiket ő nem tehet meg, mert alapjáraton egy fegyelmezett gyerek.

Kérdeztem erről szakembert is, elvileg életkori sajátosság a képlezetbeli barát.

2017. aug. 21. 15:34
 19/20 anonim ***** válasza:
95%

Utolsó:

számomra amit leírtál, abból egyértelműen látszik, h kicsit lazítanod kéne a gyeplőn. Írod, h fegyelmezett gyerek, nem lehet, h kicsit túl szigorúak vagytok?

Igen egyetétek, h így vetíti ki, amit neki nem szabad, de én elgondolkoznék, h kicsit többet engedjek neki.

2017. aug. 22. 16:44
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó előtti vagyok: nem érzem, hogy túl szigorúak lennénk vele, mivel egyke gyerek, eléggé laza a gyeplő, de lehet ő nem feltétlenül érzi ezt.

Amiket a kitalált barátja csinál, azok számomra eléggé meredek dolgok: átmegy egyedül az úttesten (nyilván nem engedek ilyet egy 4 évesnek), felmászik a bútorokra, fára mászik, vett magának saját háziállatokat, egyedül főz stb.

2017. aug. 23. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!