Ha egy osztályban néhány problémás gyerek zavarja a munkát, mit tehetnek a szülők?
Figyelt kérdés
A gyerekem osztályában (6. oszt.) van néhány rendbontó, akik magatartásukkal zavarják az órákat. A tanárok (állítólag) tehetetlenek, várják, hogy benőjön a fejük lágya. A többiek, a jobb tanulók emiatt maradnak le, otthon kell pótolni a kimaradt órai munkát. A bosszankodáson és másik iskolába menekülésen kívül mit tehetnek a szülők?2007. nov. 22. 12:19
1/11 anonim válasza:
Már ne haragudj, de biztos, hogy mindíg a gyerek a hibás?
Én nem most jártam suliba, de akkor is voltak úgymond "kezelhetetlen" gyerekek. Egészen addig, míg nem következett a föci óra, és érdekes módon mindnki tátott szájjal hallgatta a tanárt. Még a "kezelhetetlenek" is. Csak bélyegezni kevesebb fáradsággal jár. Különben a szülők azthiszem nem tehetnek igazán semmit. Mer a gyerek viselkedése tükrözi a szülőkkel való kapcsolatát is, márpedig a szülőket már tényleg nem lehet megnevelni.
2/11 anonim válasza:
Én tanárként azt kell mondjam, hogy a szülőkön múlik a legtöbb. Mert amit otthonról nem hoz magával a gyerek (példakép, értékrend) azt az iskolában mi nem tudjuk átadni neki, ha a gyerek nem akarja/engedi. A gyerek képességein is sok múlik, pl. megérett-e már a saját korosztályához, lehet-e bármivel is motiválni...stb. Minket törvény szabályoz, milyen eszközökhöz nyúlhatunk az órán, de az ún. "renitens" diák magasról ejt arra, hogy zavarja-e az órát, és nem érdekli se intő, se fegyelmi, semmi. Szülői értekezleten fel lehetne vetni a "problémás" gyerekek dolgát, de az ő szüleik bizony sosem jönnek el...
4/11 anonim válasza:
Hát ez érdekes, szerintem a tanáron múlik. Anyám gyógypedagógus, az ő osztályába kerülnek a még ott is "kezelhetetlen" gyerekek, de nála érdekes módon egyik sem kezelhetetlen. Tudni kell fegyelmezni, na meg lefoglalni azt is, amelyiknek valamiért nincs meg a motivációja. Egy jó tanár az ilyen gyerek érdeklődését is felkelti, mondjuk nem feltétlenül intővel, meg üres fenyegetőzéssel, hanem azzal, hogy olyan feladatot ad az ilyen gyereknek, amiben sikerélménye lesz.
5/11 anonim válasza:
Semmit a mi osztályunkban is így van,de mostmár legalább sávokra van osztva akkor meg ott van a másik 2 osztály tagjai akiket lehet szekálni. Nálunk nem maradnak le eddig 1 kitűnő volt az osztályban 2.-ban az is én voltam, hiába a tanároknak ma már nem jár tisztelet mert nem pálcával ütlegelik a rossz gyereket hanem pl. valamikor multhéten mikor leidegbetegeztem a tanári kart irásbeli figyelmeztető ost jonapot apámék nem haragudtak oszt jonapot
6/11 anonim válasza:
Szerintem a legtöbb a tanáron múlik! Kevés az olyan iskola ahol a gyerek az elsö. Az én fiamat is magatartási zavarral jellmzik mert beleszól néha az órába megmondja a választ. Kicsit több türelem kellenne. Nem pedig leirni az ilyen gyerekeket.Amúgy meg nagyon jó tanulo csak hiányzik az odafigyelés s nem pedig a leintés. 10éves gyerek már tudja hogy valójában figyelnek-e rá igazán.
7/11 anonim válasza:
szóval. én is az ilyen "rendbontók" közé tartoztam ebben a korban. a szüleimet emiatt állandóan cseszegették. és szerintem rohadtul nem ettől függ, hogy a másik tud e haladni... csak könnyű azzal magyarázni, hogy"az én fiam jó tanuló, csak a rossz gyerekek miatt lemarad" nem szép dolog zavarni az órát. szerintem ne bosszankodj, mert nem ezen múlik.
8/11 anonim válasza:
Szerintem egyre több ember megy el tanárnak úgy, hogy nem alkalmas arra a munkára, ez is az egyik baj.
9/11 anonim válasza:
Mint kamaszként mondom nem mindíg a gyerek hibája. többnyire a szülő is tehet arról hogy a gyerek nem tanul, vagy nehezebben megy neki, vagy esetleg nem tud éppenséggel. de az már a tanárok hibája hogy nem csinálnak semmi azokkal a diákokkal akiket nem kötnek le a tanulás lehetőségével!
10/11 anonim válasza:
Kedves 2008-01-05 19:31!
Anyukádnak úgy "könnyebb", ha egy elkülönített osztályban dolgozhat, és valószínű azon kevés tanár közé tartozik, aki arra a munkára is született.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!