Ti mit tennétek a helyemben? Maradjon még 5 éves korig itthon a lányom vagy menjen oviba? Többi lent!
Sziasztok!
Kislányom 4 éves autista!
Sulyos viselkedésproblémás, ép értelmű mind e mellett nagyon okos tanulékony!
Még nem jár oviba halasztva lett,szeptemberbe kezdene!
Na most itt nincs speciális ovoda!
Speciális ovodát javasolt a pszichiater!
Az itteni ovi elméletileg nem fogad autistákat ,de azt mondták felveszik úgy hogy bent leszek vele,na most azt tudni kell hogy rengeteg gyerek van,kevés ovónővel és egyeltalán nem értenek az autizmushoz!
A rengeteg gyerek miatt tartok :-(
Sajnos már attól dührohamot kap ha hozzáérnek,és ennyi gyerek mellett hát...nemtudom.
Na most arra gondoltam,de sokan azt mondják semmiképp ne maradjon itthon 5 éves korig!
Azt hozzáteszem viszem csavizni,gyerekek közé stb...
Na szóval egy megoldás az az hogy 5 éves korig kihúzom az ovit és az idő alatt olyan helyre költözünk ahol van számára megfelelő ovoda,vagy maradjunk és járjon ide normálba,ami szerintem nem megfelelő neki :-(
Érdekelne a véleményetek mert nagyon tanácstalan vagyok e téren!
Én szivem szerint hogy neki jó legyen költöznék és kihúznám 5 éves korig!
Mert itt nagyon nagyon sok gyerek van és egy ilyen viselkedésproblémás gyerekkel foglalkozni sem tudnak :-)
Nagyon rugalmatlan!
Előre is köszönöm válaszaitokat!
Utolsó voltam.
Autista a párom és a fiam is.
Tapasztalatból próbáltam segítő szándékkal írni,mivel ugyanezt éltem át, de látom, nem tanács kell, mert ha neked nem tetsző levelet látsz, támadsz. PONT egy auti anyától várna az ember több empátiát, már ne haragudj.
Semmi bántót nem írtam, erre hogy támadsz nekem? Szégyelld magad a stílus miatt, légy szíves. Ha az ember pont a tapasztalatait akarja megosztani, nem ezt várja vissza...
De akkor csinálj, amit akarsz, és lehetőleg a családtagjaiddal beszélj így, ha hagyjék.
Még valami:
Nem írtam a fiamról az első válaszomban, mert nem feltételeztem, hogy komplett önéletrajz szükségeltetik ahhoz, hogy ne ilyen undorító kioktató stílusban beszélj az emberrel, hanem normális emberi hangon. Én pedig a te hisztizésedre és kioktatásodra, mocskolódásodra nem vagyok kiváncsi, de ezt kapom, mert szar ember vagyok, mert segíteni akartam, hogy gondold át a helyzetet, próbálj ki egy – két dolgot még, mert TUDOM, milyen az, ha viselkedésproblémás gyereked van, de ENNEK ELLENÉRE LEHET REMÉNY. Elnézést még egyszer, hogy hozzád mertem szólni, én, a nem normális, aki nyilván nem tudja, miről van szó, és nem gondolkodik.
Megyek. Kösz, hogy belém rúgtál, jól esett így estére.
Nem biztos, hogy a speciális ovi a legmegfelelőbb neki. Az én kisfiam normál oviba járt 4 éves korától, azonban gyógyped asszisztenssel. Előtte korai fejlesztés 3 éven át heti 3-4 alkalommal. Ő nem beszélő auti, sajnos értelmileg akadályozott is.
Érdekes módon a korai fejlesztőben a 4 fős csoportos foglalkozásokon mindig kiborult, azonban a 15 fős normál ovis csoportban gyönyörűen elvolt. A csoportban mindenki maximálisan toleráns volt hozzá, az asszisztensét kettesanyukának "csúfolták" az óvodában. :-)
Amikor speciális iskolába került, 5 fős nem beszélő auti osztályba, az nagyon megviselte. Ott nem voltak toleránsak hozzá az osztálytársai, akik ugyanolyan sérültek mint ő. Számára sokkal nehezebb volt a beilleszkedés az iskolába.
A stílusért bocsánat,viszont nekem is rosszul esett hogy azt frltételezed megsem akarom próbálni!
Ez nem igaz,ha lenne más választás biztos nem költöznék hanem járatnám a helyi oviba!
Viszont nemtudjátok milyen mértékű a dühroham.
Szerintetek ott mit kezdenek vele az ovónők 40-50 gyerek mellett ha rájön a dühroham és 3 órát eltart úgy hogy bántsa magát...
Hozzáteszem minden nap van ilyen dühroham.
Igen okos értelmes mindent ért!
Viszont a dühroham miatt nem fogják ott ezt tolerálni!
Voltam már vele közösségbe gondolhatod!
Ott is simán elkapja a roham!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!