Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tegyek, hogy a kislányom...

Mit tegyek, hogy a kislányom változatosabban táplálkozzon? Ne csak az édességeket akarja kétpofára tömni?

Figyelt kérdés

Az a baj, hogy az öccse, aki amúgy jó evő lenne, szinte mindenben követi. Amikor külön vannak az öcsse szinte mindent megeszik.

Aki tud, kérem segítsen

2008. okt. 12. 06:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
33%
Igen, nálunk is mi terelgetjük a gyereket egy bizonyos irányba, nem pedig fordítva :)
2008. okt. 16. 16:18
 12/15 anonim ***** válasza:
32%
El kell vonni az evésről a figyelmét. Biztos központi helyen van nálatok és számára ez fontos örömforrás. Többet játsszatok vele, és akkor már nem azon fog agyalni, hogy mit ehet legközelebb. Lehet, hogy korábban édességgel nyugtattátok! Talán édesebb gyümölcsökkel lehetne átállítani. Pécsi kisfaterként így gondolom itt a nők tengerében.
2008. okt. 19. 08:29
 13/15 anonim ***** válasza:
55%

Ne vegyetek edesseget egyaltalan, akkor nem lesz gond.

Amikor mentek bevasarolni ne vigyetek a gyerekeket magatokkal. Aztan johet a sertodes. Inkabb most a gyerek sirjon mint majd te hogy hol rontottam el.

Azert ezek az edessegek chips csoki uditok nem olcsok, szerintem egy uszoberlet jobban megeri mint ezek az atkozott nyavajak!

Egyen edessegnek lekvaros es mezes kenyeret es gyumolcsot, meg zoldseget ha csak ugy vmit unalombol ragna.

2008. okt. 21. 16:04
 14/15 anonim ***** válasza:
52%

Kedves apuka!

Tetszik a kérdés és elég érdekes válaszok vannak, azért olvastam el mert azt hittem találok valami hasznos tanácsot. De nem így lett.Az én gyerekeim semmiféle gyümölcsöt nem hajlandóak megenni ha hagynám biztos egésznap édeséget ennének. Épp ezért nem tartok itthon édeséget, sem chipset így is nap mint nap veszekedni kell velük hogy egyék meg a főzeléket vagy a gyümölcsöt. Egyedül az almát eszik meg. Én is és a férjem is szeretjük a gyümölcsöket és eszük is, de ők még sem eszik. Tehát szerintem a követendő példa nem elég. Az én nagymamám volt ilyen soha semmlyen gyümölcsöt nem evet meg. Lehet hogy ez is a génekben van? Elfogadom őket így ahogy vannak és próbálom más módon pótolni a vitaminokat gyümölcslével vagy rágótablettás vitaminnal. Mást nem tudok.

2008. okt. 21. 17:04
 15/15 anonim ***** válasza:
Mint írtad, a pároddal együtt Ti is túlsúlyosak vagytok. Akkor ne legyen otthon semmi olyan, ami árthat a gyereknek! Édességnek megfelel az aszalt gyümölcs is, esetleg joghurt. Az étkezési szokás sajnos tényleg "öröklődik". Ha nincs annyi nasi, akkor sokkal több normális ételt fognak enni, mert éhesek lesznek. Nkem 6 éves lesz a fiam, éppen nasi-leszokóban vagyunk. Szerencsére az egyik pár nagyszülővel meg tudtam értetni, a másik helyre a saját érdekébe nem megy. A gyerek egészsége fontosabb, mint a sértődés!
2008. dec. 27. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!