Ha egy 2,5 évest próbálok leszoktatni a rúgdosásról, és rácsapok a kezére, lábára azt érti?
Vagy hogyan tudnám róla leszoktatni? általában ha fáradt, akkor csinálja, hogy rugdal pelenkázásnál, vagy altatásnál, de rendesen a fejemet...rászólok egyszer kétszer háromszor stb. de ugyanúgy rúgdal sőt nevet is rajtam...ilyenkor durran el az agyam...mit tehetnék hogy értse hogy ez nem jó? hiába csapok rá a kezére 3 percig lehet hogy sír de 1 óra múlva ugyanúgy csinálja...és úgy veszem észre a kor előrehaladtával egyre agresszívabb, és ezért nem szeretném a továbbiakban ezt alkalmazni, mert úgy látom nem érti, és azt sem érti hogy amit szabad Jupiternek..szóval hogy neki nem szabad ütögetni rúgdalni stb.
Mivel fegyelmezzem? Ha azt mondom 1 hétig nincs édesség azt felfogja? Látja az ok okozatot? Mert ezt is próbáltam, másnap mondtam is hogy "na ma azért nincs édesség mert tegnap rugdostál" de látom rajta hogy teljes köd...vagy csak úgy csinál mint aki nem érti?
egy hét távlatában ők még messze nem tudnak gondolkodni!
A rácsapás ahogy írod nem jó, hisz "azért ütöd hogy ő ne üssön"-ez így megint logikátlan. :(
Próbáld határozottan lefogni olyankor a lábát és röviden határozottan elmondani hogy nem. Aztán ha végeztetek akkor lehet elmagyarázni, hogy nem szabad mert fáj stb.
Azt mondjuk nem nagyon értem, hogy mondjuk altatásnál hogy kerül a lába a fejedre? :D
Szerintem akkor altatásnál mond meg neki, hogy ha rugdos, akkor kimész és aludjon egyedül. És tegyél is így, ha rugdos, állj föl és menj ki. Hogy legyen valami következménye.
Pelenkázásra nem nagyon van ötletem. Esetleg az állva pelenkázás vagy bugyipelenka, azt már ő is fel tudná venni.
Azta, ez kemeny....erdemes lenne azt is felgongyolitened hogyan es miert jutottatok el idaig. A gyokerproblemat talan meg nem keso megszuntetni, de semmikepp ne utessel! Eroszakkal nem szoktatunk le eroszakrol!
Magyarazd el ha kell szazszor. Fogd le a labat finoman es mondd el hogy ez faj ha rugdos teged. Nem erdekes hogy nem szereti, muszaj megallitanod mert ez csak rosszabb lesz. Valami van a hatterben, ez nem tunik sima dackorszaknak, hogy rugdossa az anyjat es kirohogi...meg a szoba kozepere pakolos hiszti sem az.
:D :D (azért picit örülök, hogy másnál sem olyan egyszerű ez a két éves kor )
Az jutott eszembe, hogy adj rá akkor hálózsákot :D
Ha nem akar aludni, akkor nem fáradt. El kell fárasztani, többet kijárni, futtatni, mozogni.
Vacsora után is, de korán vacsorázni. Lefekvés előtt meg jó meleg vízben fürödni, azután elálmosodik biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!