Diszlexiával, és diszgráfiával foglalkozó könyvet keresek. Melyik a legjobb?
Szia!Sajna most nem jut eszembe a szerző neve,de ha iskolás korú gyermek részére keresel fejlesztő módszert akkor keress rá a diszlexia prevenció címszóra a neten.
Igazából néhány tippet tudok adni a fejlesztéshez.Főiskolásként fél évet tanítottam ezzel a módszerrel.
Feladatok.
Kezd a tájékozódással: kérd meg a gyermeket hogy tegye az asztalra a könyvet,mellé a könyvet,alá a könyvet,stb
rajzoljatok bohócot kérd meg rajzoljon a sapkája fölé napocskát,jobb oldalára napocskát.....
ezeket sokat gyakoroljátok előtte,felette,mellette,alatta
kérd balról jobbra sorakoztassa fel a kockákat...
amikor új betűt tanítasz vele mindig adott képhez kösd össze és így hangoztasd dob---ddddddddd
Sajna még nagyon sok apróbb feladat van amivel segítheted de azt nagyon hosszú lenne leírni.Esetleg ha még szeretnéd hogy írjak szól privát...
Minden jót.
Köszönöm szépen! Azóta találtam egy könyvet "Én is tudok olvasni" címmel.El is mentem megvenni.Mellette,alatta felettével nincs gondunk,viszont a jobbra-balrával igen.
Keveri a b,d,p betűt, meg még egy jó párat,írásnál,olvasásnál is.Elsős,rettenetesen csúnyán ír.Figyelemzavaros,de ez is állítólag azzal jár,és borzasztóan rendetlen.Mindent 10szer/szó szerint/kell elmondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!