Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Tuberculinum homeopátiás...

Tuberculinum homeopátiás szertől Aspergeres gyerek lett jobban? Egészen pontosan mit szedett? És mennyit? Most 7 éves.

Figyelt kérdés
Valahol olvastam erről, de ott nem lehetett kérdezni. Gyakorlati tapasztalatokra lenne szükségem.

#7 éves #homeopátiás készítmény #Tuberculinum #tuberkulin #Aspergeres gyerek
2016. dec. 27. 14:32
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Na, azt a pszichológust sürgősen, de sürgősen hagyd ott. Jézusom! Semmi joga ilyen diagnózist felállítani egy hétköznapi pszichológusnak, csak autista szakirányt végzett pszichiáter mond ki ilyet több oldalas családi anamnézis kielemzése és a gyerekkel elvégzett több órás/napos teszt után. Erősen túllépte a hatáskörét, és indokolatlanul felzaklatta a szülőt. Én nem hagynám, hogy praktizáljon az ilyen.

Mondok én neked valamit.

A lányom adhd-s, magyarul hiperaktív. Konkrétan elalszik a tanórákon. Mert hogy annyira képtelen koncentrálni. Ugyanakkor nem bír leülni enni, mert folyamatosan babrálnia kell valamivel. Bármihez nyúl, annyira impulzív, mindent elejt, tökretesz. Emiatt persze az emberi kapcsolatokkal is baj van. Lökdősődik, hangosabban beszél az emberekkel, ezért furának tartják, elhúzódnak tőle. Ez mind, mind adhd. És leül a tanórán, és csendben végigüli. Igaz, hogy közben fogalma sincs, hogy miről van szó, mert végig a radírját pöckölgeti.

A fiam is adhd-s. Na, ő a fiú változat. Tombol, ha valami nem úgy van, ahogy ő akarja, folyamatosan pörög, és mindennek ellenáll. Beszédben, mozgásfejlődésben, rajzban el van maradva. Én elvittem a Vadaskertbe, mert a szintén jól képzett óvónők meg vannak róla győződve, hogy autista. 1 hétig nézegették a fiamat, és megállapították, hogy nem autista, hanem adhd-s.

Szóval vannak hasonló tünetek, a dühkitörések, a rugalmatlanság, a szociális képességek terén.

Ezt elválasztani tényleg csak autista szakirányú gyerekpszichiáter tudja. Bocsi az offért. Homeós bogyó marhaság.

2017. jan. 9. 21:53
 12/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindannyiótok megértő, és segítő szándékú hozzászólását!

Igen, van aspergeres diagnózis.

De nem hivatalos, és valami más lesz helyette a hivatalos, mert nem szeretnénk, ha a gyerek kiesne az iskolarendszerből. Annak az iskolának, ahova jelenleg jár, a pedagógiai programjában nem szerepel az autizmusos gyerekek integrált oktatása. A pszichológus megítélése szerint viszont a gyerek integráltan oktatható, jó intellektus, csak a pedagógusoknak azon segítsége kellene főleg, hogy ne hagyják, hogy a többiek csúfolják. A tanító nénik nagyon együttműködőek, segítőkészek, szeretik a gyerekeket, de valóban lehetetlen szinte több tucat gyerek minden rezdülésére odafigyelni.

A sport ügyben most próbálkozok. De szomorúan tapasztalom, hogy a legtöbb sport edzés éppen kedden és csütörtökön van, éppen azokon a napokon amikor csoportos szenzomotoros torna terápiára visszük. És amúgy is, iskolaotthonos képzésben részesül, tehát reggel 8-tól délután 4-ig van iskolában és vannak az órái. Alig várja már délután a szabad játék lehetőségét. Az a két óra játéklehetőség este 6-ig fontos számára. Nehéz szívvel szerveznék még plusz kötelezettséget neki. De úgy nézem muszáj lenne.

Kedves #11-es. Nagyon köszönöm óvó aggódásodat. De sajnos a pszichológusnak igaza van, a gyerek aspergeres. Korábban is tapasztaltam az átlagostól eltérő dolgokat, csak a puzzle-t nem tudtam kirakni, nem állt össze a kép bennem. Mióta kimondatott, hogy aspergeres, minden darabka a helyére került, és mostmár értem, vagy érteni vélem a dolgokat. Megvettem közben Tony Attwood: Különös gyerekek című könyvét, és a könyvet olvasva egy az egyben a kisfiamról ír a szerző. Szóval a korábbi hiperaktivitás diagnózissal nem tudtam mit kezdeni, de az asperger diagnózissal minden a helyére került, és passzol rá.

[link]

Az én gyerekem nem elalszik a tanórán, hanem az egyik órán már amiatt izgul, hogy milyen új ismereteket tanulnak majd a következő másik órán. És rágja a ceruzáját izgalmában, stb

Most vettem meg Dr. Natasha Campbell-Mcbride: Gap-szindróma című könyvét, hogy lássam, étrenddel tudom-e segíteni.

2017. jan. 10. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!