Lehet e gonosz egy 4 eves?
Az én nagyobbik fiam pont ilyen volt 4 évesen, és még most is akadnak vele problémák, néha az oviban is. Ő ADHD-s (figyelemzavaros/hiperaktív), 5 évesen kapott diagnózist. A kistestvérét sokat bántotta, a mai napig is sokszor nem hagyja játszani, piszkálja. Büntetésre nagyon rosszul reagál, sokszor csak olaj a tűzre, agresszív lesz és nem lehet vele pozitív változást elérni nála. Másrészről viszont nagyon okos, tanulékony, folyton beszél (korához képest nagy szókinccsel, választékosan).
Nálunk a fejlesztő torna, az étrendváltoztatás + vitaminok és a nevelési módszerek változtatása sokat segített, a nap nagy részében kiegyensúlyozott, kedves, segítőkész, a finommotorikája és a mozgása is sokat javult. Most 6 éves, még ovis. Észrevettem, hogy sokszor akkor "bolondul meg", amikor fáradt és/vagy éhes.
A nevelési kérdésekben a nevelési tanácsadó pszichológusa adott sok jó tanácsot. Szerintem fordulj te is egy gyermekpszichológushoz.
Ajánlom még Jane Nelsen Pozitív fegyelmezés c. könyvét.
Aki saját magához hasonlóan, idióta és idegbeteg gyereket akar nevelni, az öntögesse nyakon nyugodtan hideg vízzel, vagy üsse bátran.
Amúgy a gyereket elég szeretni.
"A nevelés nem csak elveken és okos taktikán múlik, mert elsősorban a lényünkkel nevelünk. A nevelés: titkos metakommunikáció. Ami jó benned és tiszta, és ami rossz és koszos, továbbadod. A gyerek remegi félelmeidet, aggódja az aggodalmaidat - de éli a nyugalmadat és derűdet is - ha valódi. "
> Müller Péter <
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!