Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Lehet e gonosz egy 4 eves?

Lehet e gonosz egy 4 eves?

Figyelt kérdés
Van egy 4 eves lanyom es nem tudom h ez meg a dackorszak vagy ilyen a termeszete de kiborit mar a hisztikkel.Van egy kislany akivel az oviba is egy csoportba jarnak es surun jön hozzank jatszani de az utobbi idöben a lanyom direkt huzza a hajat eldugj a jatekat v odaal a tv ele h a masik ne lassa v kineveti ha sir....ha valamit nem engedek neki ramcsap v volt h felboritott egy asztalt h földöz vag dolgokat meg ordit.Szep szobol nem ert egyszeruen.Ha raaorditok megsertödik es becsapja a szobaja ajtajat.Probaltam mar megbuntetni nem jött jatszotars nem volt tv nezes söt esti mese se.Saroka alitottam v leultettem egy bunti szekre a szobajaba csuktam es semmi nem hasznalt neki.Ha rosszat csinalt mar ment a szobaja v allt be a sarokba magatol.volt hbmrgszoritottam a kezet ha ramcsapott azt csak nevetett rajtam.Imad öltözködni hercegnö ruhakba es mondtam ha nem fogad szot elveszem mind.Hat ez se hatotta meg.Nem tudom h mit csinaljak vele mar.Az oviba semmi baj vele.
2016. okt. 2. 14:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
83%
A gyerek a szülő tükörképe. (lehet lepontozni) Valószínűleg Te sem vagy egy arkangyal.
2016. okt. 4. 09:02
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Az én nagyobbik fiam pont ilyen volt 4 évesen, és még most is akadnak vele problémák, néha az oviban is. Ő ADHD-s (figyelemzavaros/hiperaktív), 5 évesen kapott diagnózist. A kistestvérét sokat bántotta, a mai napig is sokszor nem hagyja játszani, piszkálja. Büntetésre nagyon rosszul reagál, sokszor csak olaj a tűzre, agresszív lesz és nem lehet vele pozitív változást elérni nála. Másrészről viszont nagyon okos, tanulékony, folyton beszél (korához képest nagy szókinccsel, választékosan).

Nálunk a fejlesztő torna, az étrendváltoztatás + vitaminok és a nevelési módszerek változtatása sokat segített, a nap nagy részében kiegyensúlyozott, kedves, segítőkész, a finommotorikája és a mozgása is sokat javult. Most 6 éves, még ovis. Észrevettem, hogy sokszor akkor "bolondul meg", amikor fáradt és/vagy éhes.

A nevelési kérdésekben a nevelési tanácsadó pszichológusa adott sok jó tanácsot. Szerintem fordulj te is egy gyermekpszichológushoz.

Ajánlom még Jane Nelsen Pozitív fegyelmezés c. könyvét.

2016. okt. 4. 12:33
 13/15 anonim ***** válasza:
46%
Lehet lepontozni,de mivel a libsi módszerek láthatóan nem váltak be,nyakon lehet önteni egy pohár vízzel hisztinél vagy a fenekére verni.
2016. okt. 6. 19:37
 14/15 anonim ***** válasza:

Aki saját magához hasonlóan, idióta és idegbeteg gyereket akar nevelni, az öntögesse nyakon nyugodtan hideg vízzel, vagy üsse bátran.

Amúgy a gyereket elég szeretni.

"A nevelés nem csak elveken és okos taktikán múlik, mert elsősorban a lényünkkel nevelünk. A nevelés: titkos metakommunikáció. Ami jó benned és tiszta, és ami rossz és koszos, továbbadod. A gyerek remegi félelmeidet, aggódja az aggodalmaidat - de éli a nyugalmadat és derűdet is - ha valódi. "

> Müller Péter <

2016. okt. 22. 23:03
 15/15 anonim ***** válasza:
Van egy modszer de ahhoz kitartas is kell. ha valami rosszat csinal a kislannyal aki hozzatok jon beszeld meg hogy mostantol amig a lanyod nem viselkedik rendesen nem jot at. ezt magyarazd el a lanyodnak es kozold vele hogy mostantol nem fogsz hozza szolni este nem mondasz meset es nincs joejt puszi se betakaras se semmi.en lattam ettol rosszabb esetet az anya bezarta minden alkalommal ha rosszat csinalt a szobaba (kulcsra) es csak W re furdeshez es eveshez engedte ki. a gyerek olyanokat csinalt hogy fojtogatta a par honapos testveret megszurta a kutyat olloval stb. ha kiengedte a szobabol akkor sem szolt hozza egyetlen szot sem, egyszeruen keresztulnezett rajta. a gyerekbol ugy masfel honap utan egy teljesen mas gyerek lett, normalisan viselkedett semmivel nem volt rosszabb mint a kortarsai. Lehet hogy felt ettol fogva az ilyen buntetestol de meg mindig jobb mintha megolte volna a hugat pl. Probald betartani. nehez, es fegyelemet kivano munka de szinte biztos hogy eredmenyre fog vezetni. a liberalis neveles hivei nyugodtan kapjanak a szivukhoz engem nem hat meg. ha nem szolsz a gyerekedhez annal remuletesebb buntetest nem tudsz kitalalni. csak nem szabad semmifele boges meg konyorges utan feladni mert akkor nem lesz eredmeny es ezt o pontosan tudja.
2016. dec. 25. 08:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!