Szerintetek h kell reagálni arra amikor?
Hát, én biztos elejtettem volna egy megjegyzést az anyukának, főleg ezután a "verjed csak ha rossz" szólás után... esetleg pont a szüleitől tanulja a gyerek, hogy ütni-vágni kell mindig és mindenért?
Másrészt meg a kisgyereknek is nyugodtan, higgadtan, kedvesen, de határozottan el lehetett volna mesélni, hogy ez a verekedés bizony nagyon csúnya dolog, és így nem fog barátokat szerezni.
Szomorú, hogy ilyen alkalmatlan szülők léteznek... és hogy manapság egyre nagyobb divat ez a hagyjunk rá mindent a gyerekre elv...
Én biztos elsüllyednék a szégyentől, ha így viselkedne a gyerekem... (3 és fél éves)
Ha a szép szó már nem használ, mármint ha már elmondtad, hogy nem illik verekedni, stb. Akkor amikor üt határozottan elkapni a kezét, igencsak szigorú tekintetet vágni, és mondani a gyereknek: "édes öregem mégegyszer megpróbálod, freskót csinálok belőled, most pedig tünj a szemem elöl, ne is lássalak"
Valószínű meg fog lepődni, és többet nem üt, de ehhez kell egyfajta határozott fellépés nem pedig pillangólelkű megnyilvánulás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!