Óvoda, beszoktatás, ott alvás enyhe idegrendszeri éretlenség?
4 éves lesz év végén. Januárban kezdett ovit, de nem sikerült beszoknia, javasolták vigyük kivizsgálásra,mert hiperaktív gyanús. Neurológián azt mondták, ilyen korban még nem lehet megállapítani,de nem látják vészesnek, de az biztos,hogy öntörvényű és aktív gyerek. Ayres terápiát javasoltak.
Nyár óta jár magán úton mozgásfejlesztésre, ahol is sokat javult, a fejlesztők szerint a legjobban fejlődő gyermek most ő. Az óvodát ugyanott,ugyanabban a csoportban most szeptemberben ismét elkezdte, ahol már az első nap mondták, hogy nevelésibe fogják küldeni, habár látják a javulást tavalyhoz képest, de még kilóg a sorból, mert szaladgál bent, nem mindig fogad szót, és nem pakol maga után, nehezen irányítható. Volt, hogy átszaladt másik csoportszobába. Itthon elmondta, hogy egy játék miatt.
Fél 11 és 11 között hozom el, mert ezt kérték az óvónők, mert félnek, hogy kiszalad stb. Allandóan azt mondják, hogy mindig figyelni kell rá valakinek,hogy mit csinál, és ők sok gyerekre kevesen vannak ( 23 gyerek egy óvónő és egy dajka, 12-től van a másik óvőnő is).
Most azt mondták egyik nap, hogy nem hiszik hogy menni fog neki a ott alvás, és mivel a kicsivel otthon vagyok úgyis, így vigyem haza ebéd után majd. De egyenlőre még 12-ig sem marad, csak fél 11-11-ig.
A mozgásfelmérésen enyhe idegrendszeri éretlenséget állapítottak meg 2,5 hónapja, azóta jár a fejlesztésre, és látható a javulás, de ő sosem lesz az a leülős nyugodt gyermek. ő határozott és akaratos. Tudom, hogy kellenek a szabályok, ezzek abszolút egyetértek, de úgy látom, hogy hiába a javulás, megbélyegzik ott és nem akarnak vele foglalkozni.
Nyáron volt fejlesztő táborban, első nap nehezebben ment az elalvás neki, de utána következő nap már sokkal könnyeebben, de ezt meg sem hallják az oviban.
Mivewl bölcsibe is járt több mint másfél évet, ott is aludt, sőt, már 3.nap ott aludt, biztos,hogy hozzászokna az oviban is, de ahogy látom ezt nem akarják az óvónők. Én viszont szeretném, ha úgy kezelnék mint a többi gyereket bent, szerintem nem kellene eleve negatívan állni hozzá, hisz nem agresszív,nem verekszik, pusztán akaratosabb,mozgékonyabb mint a többiek, főleg, hogy a fejlesztésről is tudnak az oviban, mégnagyobb javulás várható.
Arról nem beszélve, hogy itthon nem alszik csak délután 3-4 körül, azt is csak 50-50%-ban, de a bölcsiben is igy volt, ott aludt, hétvégén otthon nem.
Hosszú lett, de tanácstalan vagyok, más hasonló helyzetben lévő anyuka hogy s mint tett/tenne?
Szeretem nagyon, de úgy gondolom, hogy a többi gyerek húzóerő neki, és igenis akkor tanulná meg azt a "rendet,szabályokat" amik a közösségben meg kell hogy legyenek, ha nem hozatják el 4 óra bentlét után, hanem mint a többi gyerek, ott alszik és csinálja végig az egész napot velük.
Első és 7-es válaszoló!
Kizártnak tartom, hogy ha a gyerekednek csak idegrendszeri éretlensége van, akkor te heti 5 alkalommal jársz vele fejlesztésre, akkor ez már valami súlyosabb probléma, ami miatt mérges vagy minden más problémával küzdő gyerekre és szülőre.
És képzeld el, pont ez az,hogy a fejlesztéseken semmi baj nincs vele, csak az oviban. De nem túlzottan érdekel egy hozzá nem értő, eleve rosszindulatú, csak a saját beszűkült látásmódján élő nő véleménye, aki még csak nem is ismer, majd rámfogja, hogy nem is próbáljuk elmagyarázni, segíteni a fiúnkat.Nem mellesleg ilyet írn i egy kisgyerekről, hogy az ilyenek miatt mint és,félnek az ilyen gyerekektől mint a fiam? Csak jelzem, ő nem bánt senki alig 4 éves korára.Nem úgy mint te, felnőtt nő létedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!